aardbeien toetje met witte chocolade mousse

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009

Erg machtig en zoet, maar heerlijk!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500gr. aardbeien
250gr. witte chocolade
2.5 dl. slagroom
1 glaasje witte rum
4 muntblaadjes
poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
magnetron
mixer

Voorbereiding

Aardbeien wassen en goed laten uitlekken.
Verwijder de steeltjes van de aarbeien en halveer ze.
Muntblaadjes klein snijden.

Bereidingswijze

Aardbeien in een kom doen en bestrooien met de helft van de suiker en de fijngesneden muntblaaadjes. Door elkaar scheppen en afgedekt in de koelkast zetten.
Chocolade in een schaaltje in de magnetron op 600 watt laten smelten, tussendoor even roeren.
Slagroom lobbig kloppen met de rest van de suiker.
Gesmolten chocolade iets laten afkoelen en daarna voorzichtig door de slagroom roeren. rum toevoegen en het geheel glad roeren.
Dek de mousse af en laat deze 30 min. opstijven in de koelkast.

Bron

recept gekregen van mijn 14 jarige neef Stijn.

Serveertip

Verdeeel de aardbeien over 6 gekoelde bordjes en schep de chocolademousse er met een lepel bij.
Bestrooi het geheel met poedersuiker en wat muntblaadjes.

Laatste reacties

phaedra321 avatar
phaedra321 18-07-2009

Lijkt me echt superlekker, ik neem hem mee! Ik zal je laten weten wat ik ervan vond wanneer ik ze een keer gemaakt heb. Groetjes Selina

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten