1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. aardbeien toetje met witte chocolade mousse

aardbeien toetje met witte chocolade mousse

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009

Ingrediënten 6 personen


500gr. aardbeien
250gr. witte chocolade
2.5 dl. slagroom
1 glaasje witte rum
4 muntblaadjes
poedersuiker.


Verder heb je nodig


Magnetron
mixer


Erg machtig en zoet, maar heerlijk!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardbeien wassen en goed laten uitlekken.
Verwijder de steeltjes van de aarbeien en halveer ze.
Muntblaadjes klein snijden.

Bereidingswijze

Aardbeien in een kom doen en bestrooien met de helft van de suiker en de fijngesneden muntblaaadjes. Door elkaar scheppen en afgedekt in de koelkast zetten.
Chocolade in een schaaltje in de magnetron op 600 watt laten smelten, tussendoor even roeren.
Slagroom lobbig kloppen met de rest van de suiker.
Gesmolten chocolade iets laten afkoelen en daarna voorzichtig door de slagroom roeren. rum toevoegen en het geheel glad roeren.
Dek de mousse af en laat deze 30 min. opstijven in de koelkast.

Serveertip

Verdeeel de aardbeien over 6 gekoelde bordjes en schep de chocolademousse er met een lepel bij.
Bestrooi het geheel met poedersuiker en wat muntblaadjes.

Bron

Recept gekregen van mijn 14 jarige neef Stijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellyvanrooy1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellyvanrooy1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top