Verrukkelijke kruimel appeltaart met walnoten

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009

EEN TOPPERTJE !! Werkelijk verrukkelijke appeltaart. Vorige week gebakken en mijn man heeft gevraagd hem deze week weer te bakken. Ook mijn gasten waren verrukt en wilden het recept. Niet moeilijk te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Voor de kruimels:
150 gram gesmolten boter
100 gram suiker
1/2 theel kaneel
1 eetl geraspte citroenschil
mespunt zout
250 gram bloem
plm. 125 gram gepelde walnoten
Voor de vulling:
100 gram lange vingers of kokosbiscuits
600 gram appels (liefst Elstar)
2 eetlepels citroensap

poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van 28 cm doorsnede - bakpapier - keukemachine of mixer

Voorbereiding

Bodem springvorm bekleden met bakpapier. Rest vorm invetten met boter en bestrooien met bloem of paneermeel. (Of hele vorm invetten etc.)
Van boter, suiker, kaneel, citroenschil, zout en bloem kruimeldeeg vormen. Dit kan met de keukenmachine of de mixer door alles met elkaar te vermengen. Zorg dat de kruimels niet te groot zijn.
Walnoten met een mes in grove stukjes hakken en door de kruimels roeren.
Lange vingers of biscuits in een plastic zak doen en met een deegrol heel fijn maken.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in hele dunnen plakjes snijden. Vermengen met het citroensap.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Helft van het kruimeldeeg in de vorm doen en wat aandrukken. Hierop de koekkruimels. Daarop de appels verdelen. Dan de rest van het kruimeldeeg er over verdelen.
Op de 2e richel van onder in de voorverwarmde oven plm. 30 - 40 minuten bakken tot de taart goudbruin is.
Taart laten afkoelen en met poedersuiker bestrooien.

Serveertip

Heerlijk bij de koffie of thee, maar ook als toetje met een bolletje vanilleijs.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-10-2012

Opmerking Petra nav reactie Ardnas79: Het kan zijn dat zij het kruimeldeeg voor de bodem niet voldoende heeft aangedrukt of te weinig kruimeldeeg voor de bodem heeft gebruikt. Ikzelf heb dit nog nooit ondervonden.

Ardnas79 avatar
Ardnas79 17-09-2012

heel erg lekker, alleen viel de bodem uit elkaar, heeft iemand hier een tip voor?

adeline43 avatar
adeline43 08-01-2012

ik heb hem gemaakt en hij was erg lekker en voor herhaling vatbaar.Groetjes, Adeline

adeline43 avatar
adeline43 19-12-2011

ik hoop dat ik er de tijd voor heb om hem te maken met kerst, hij ziet er erg lekker uit.Bedankt, groetjes Adeline

FJbaktpannenkoeken avatar
FJbaktpannenkoeken 26-11-2011

Gisteren gemaakt en inderdaad een lekker appeltaartje :-) Wat minder appel en wat meer koek-smaak. Ik houd wel van appeltaart en een paar goede variaties zijn dan natuurlijk welkom. Deze heb ik vast niet voor het laatst gemaakt, want iedereen vond hem lekker. Dankjewel!

souvlaki avatar
souvlaki 03-03-2011

Ik haal hem net uit de oven en hij ruikt verrukkelijk! Geef hem morgen aan een vriendinnetje die jarig is. Nogmaals dank!! Souvlaki

souvlaki avatar
souvlaki 02-03-2011

Bedankt Petra, het water loopt me al in de mond. Deze gaat het worden, komend weekend!! Groetjes , Souvlaki

ruthbrock avatar
ruthbrock 17-02-2011

hoi petra het ziet er weer geweldig uit., maar ik heb een vraagje. ik mis het woordje bakpoeder in de ingrediënten. bij bloem moet daar toch altijd wat van bij, ? ik hoor het graag van je en mijn complimenten voor het leuke artikel. ik heb zelf ook een paar jaar in Duitsland gewoond, dus erg herkenbaar. en ook nog proficiat met je nieuw "job ". liefs ruth

camiella2000 avatar
camiella2000 28-02-2010

Heb je recept net gemaakt, nu de oven in. Bedankt!

alidada avatar
alidada 23-01-2009

Nou die taart neem ik dus maar een keer lekker van je mee, ik ben benieuwd want het klinkt in ieder geval verrukkelijk! Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten