Herrenpudding of Herrencrème ( luchtige roompudding met chocoladestukjes )
- Duits, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 21-01-2009
In Nordrhein Westfalen in Duitsland is dit een nagerecht wat vooral bij feestelijke gelegenheden wordt gegeten. Ook wij vinden het een heerlijke romige pudding met kleine stukjes chocolade en een scheutje rum. Gemakkelijk te maken. Heerlijk als je veel eters krijgt.
Ingrediënten 6 personen
1/2 liter melk35 gram custard of pakje vanillepudding
35 gram suiker (bij gebruik custard)
zakje vanillesuiker
1/4 ltr slagroom
flinke scheut rum of paar druppels rumaroma
50 gram of meer naar smaak pure chocolade in hele kleine stukjes gehakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 247,41 kcal |
Koolhydraten | 8,96 g |
Eiwitten | 4,93 g |
Vetten | 20,04 g |
Benodigdheden
mixer of slagroomklopperplastic folie
Bereidingswijze
Puddingmet 1/2 liter melk en suiker/vanillesuiker volgens gebruiksaanwijzing op het pakje of met behulp van custard dag tevoren koken.
Er mag geen vel ontstaan op de pudding dus dek de pudding af met plasticfolie.
Volgende dag pudding goed doorroeren.
Slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de pudding kloppen. kloppen.
Rum erdoor roeren en eventueel nog wat suiker of vanillesuiker naar smaak.
Tot slot voorzichtig de chocoladestukjes erdoor roeren en deel over de puddig strooien.
Koud wegzetten.
Bron
Aangepast recept uit Duits tijdschrift
Serveertip
Dien de pudding eventueel in leuke glazen op met een toef slagroom en een chocolaadje.
Je kunt in plaats van rum ook advocaat door de pudding roeren.
Leuk voor de Pasen.
Laatste reacties
dit recept maakte ik vaak klaar voor mijn moeder. Die vond het heerlijk. Al jaren niet meer gehad. Dus ik neem graag dit recept mee en maak het snel weer eens. Leuk om dit recept weer eens tegen te komen. gr Carin