Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Duitse keuken
  5. Herrenpudding of Herrencrème ( luchtige roompudding met chocoladestukjes )

Herrenpudding of Herrencrème ( luchtige roompudding met chocoladestukjes )

Door: pwiggers

  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009

Ingrediënten 6 personen


1/2 liter melk
35 gram custard of pakje vanillepudding
35 gram suiker (bij gebruik custard)
zakje vanillesuiker
1/4 ltr slagroom
flinke scheut rum of paar druppels rumaroma
50 gram of meer naar smaak pure chocolade in hele kleine stukjes gehakt


Verder heb je nodig


Mixer of slagroomklopper
plastic folie


In Nordrhein Westfalen in Duitsland is dit een nagerecht wat vooral bij feestelijke gelegenheden wordt gegeten. Ook wij vinden het een heerlijke romige pudding met kleine stukjes chocolade en een scheutje rum. Gemakkelijk te maken. Heerlijk als je veel eters krijgt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Puddingmet 1/2 liter melk en suiker/vanillesuiker volgens gebruiksaanwijzing op het pakje of met behulp van custard dag tevoren koken.
Er mag geen vel ontstaan op de pudding dus dek de pudding af met plasticfolie.
Volgende dag pudding goed doorroeren.
Slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de pudding kloppen. kloppen.
Rum erdoor roeren en eventueel nog wat suiker of vanillesuiker naar smaak.
Tot slot voorzichtig de chocoladestukjes erdoor roeren en deel over de puddig strooien.
Koud wegzetten.

Serveertip

Dien de pudding eventueel in leuke glazen op met een toef slagroom en een chocolaadje.
Je kunt in plaats van rum ook advocaat door de pudding roeren.
Leuk voor de Pasen.

Bron

Aangepast recept uit Duits tijdschrift



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top