Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009
  • Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

  • Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

  • Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

  • Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

  • Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

  • Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

  • Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

    Pittige speklapjes uit de oven met honingsaus (speklappen)

Deze speklapjes worden in de oven lekker knapperig. De kruiden en sauzen zorgen voor een lekkere pittig/zoete smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 niet te dunne speklapjes - peper, zout - sambal naar smaak - 2 eetlepels honing - 3 eetlepels zoete chilisaus - olie voor de schaal
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal in.
Bestrooi de speklapjes met peper en zout.
Smeer ze in met wat sambal.
Roer de honing en de chilisaus door elkaar.
Leg de speklapjes in een ovenschaal.
Giet de honing-chilisaus erover heen.
Bak de speklapjes in het midden van de voorverwarmde oven in plm. 30 minuten (afhankelijk van de dikte).
De speklapjes moeten af en toe gedraaid worden en moeten lekker bruin en knapperig zijn.

Serveertip

Lekker bij koolraap, bietjes of andijviestamppot

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 12-11-2018

Heerlijk!!! Voor ons mocht het pittiger zijn. Maar leg er een aluminumfolie onder het scheelt enorm met afwassen. Smulgroet Els

Frenne avatar
Frenne 16-10-2013

Hoi Petra, wat toevallig dat bijna elk recept die me lekker lijkt en die ik maar heel vaak van jou afkomt :-) Ik heb dit recept ook gemaakt met speklapjes en het was heeeerlijk. Ik ga het vandaag weer maken met een stamppotje. Bedankt weer!

Claudia92 avatar
Claudia92 07-06-2013

Ontzettend lekker, en gemakkelijk te maken. We smullen hier regelmatig van!

alidada avatar
alidada 14-11-2012

Gisteren deze speklapjes weer eens gemaakt, Ik heb er dit keer bietjes, gekookte aardappelen en komkommer met yoghurtsausje bij gemaakt. 1 el van mijn zoete Chilli jam + 1el sambal brandal en de rest van de ingrediënten zoals in het recept. We hebben ervan genoten. [br] Groetjes, Louise [br] (nieuwe foto erbij gezet)

parel62 avatar
parel62 28-10-2012

zeker met deze koude dagen eens proberen ..hier ehte liefhebbers van speklappen ..

joost026 avatar
joost026 28-10-2012

al meerdere keren gegeten en het blijft super zet meestal nog wel laatste paar minuten onder de grill,groet joost

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-09-2012

waren inderdaad erg lekker. komt vaker op tafel. dank je wel. liefs ruth

alidada avatar
alidada 03-09-2012

Dit recept in het weekend gemaakt op ons bootje. Ik had vier speklapjes dus de hoeveelheden gewoon verdubbeld. Het was lekker maar de speklapjes werden in de oven niet krokant en ik heb ze toch iedere keer gedraaid. [br] Enfin, misschien ligt het aan het oventje want een klein oventje op gas werkt nu eenmaal anders dan een gewone oven. Ze waren ook niet zo rood als bij jou op de foto. [br] Maar.. niet getreurd, de volgende keer maak ik ze eens thuis in de gewone oven.[br] Ik heb er aardappelpuree met fijngestampte doperwten bij gegeten, ik heb door de puree ook wat heel fijn gesneden (verse) blaadjes munt gedaan. Dat prima maar ze kwamen uit blik . [br] `Voor nood` heb ik altijd wat blikjes op de boot en aangezien wij geen zin meer hadden om naar het dorp te rijden zijn het de blikdoperwtjes geworden. [br] Met de munt was het zeer zeker geen gekke combinatie en de volgende keer (thuis) doe ik hetzelfde maar dan met verse of diepvriesdoperwtjes die ik dan eerst pureer met de staafmixer. [br] Al met al was de smaak heerlijk en ik zal dit zeer zeker (maar dan thuis) nog een keer maken. Ik heb er foto`s van gemaakt en het is niet zo mooi opgediend. [br] Groetjes, Louise

estherbakermans avatar
estherbakermans 29-08-2012

ga ik zeker proberen lijkt me erg lekker

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 28-08-2012

Ik heb het recept meegenomen. Goed dat ze de geplaatste recepten ophalen, want anders mis je er toch een paar.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten