1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep )

Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep )

  • Oostenrijks, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009

Ingrediënten


Bolletje knoflook
Klein potje cremefraiche
1 liter bouillon (rund of kip)
Peper en zout


Verder heb je nodig


Staafmixer
Soeppan


Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep )
Sahnige lauchsuppe ( knoflooksoep )

Lekkere soep, waar zeker van is dat je niet erg gewaardeerd wordt de dag erna. Dus plan geen sollicitatiegesprek na het eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een krachtige bouillon (rund of kip. Hoewel varkensbouillon ook wel kan)

Bereidingswijze

Pel de knoflook en sij een stuk gerooktspek in kleine dobbelstenen. Verwarm de pan met wat boter of olijfolie, en fruit hierin de spek en de knoflook. Koflook mag NIET bruin worden. Voeg de runderbouillon toe en laat het geheel 30 minuten door trekken op laag vuur.
Eventueel pureren nadat de soep is door getrokken.

Om hem extra romig te maken kun je een potje creme fraiche er door heen roeren. Nog even 5 minuten door trekken.

Serveertip

In een bord of soepkom
Uiteraard mogen de croutons niet ontbreken in deze soep.
Een aantal sprietjes bieslook geven wat kleur aan het geheel.

Bron

Probeersel vertaald uit het handgeschreven kookboek van een Tiroolse vrind



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janvee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janvee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top