Thaise kipcurry

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009

Heerlijke Thaise rode kipcurry, lekker met rijst of naanbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
700 gram kipfilet
1 aubergine
6 sjalotjes
2 chilipepers
1 handje gehakte koriander
150 gram sugarsnaps of peultjes
1 rode paprika
2 kaffirlimoenblaadjes
10 peperkorrels
2 el olie
2 el rode currypaste
400 ml kokosmelk
1 bouillonblokje
3 el vissaus
1 tl palmsuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in repen.
Maak de sugarsnaps of peultjes schoon, snijd de paprika in reepjes, de aubergine in plakken. De sjalotjes in vieren en de pepertjes in ringetjes. Bepaal zelf of je de zaadlijsten eruit haalt of niet (pittiger of niet.
Hak de koriander, was de limoenblaadjes en verbrijzel de peperkorrels.

Bereidingswijze



Verhit de olie in een pan en rooster de peperkorrels en de currypaste in 2 minuten. Voeg de vissaus, de kokosmelk en het bouillonblokje toe, de rietsuiker en de limoenblaadjes erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat 3 minuutjes zachtjes koken.

Roer de kip erdoor en beng weer aan de kook.
Daarna de groenten (zonder de koriander!) erbij en laat zachtjes 5 minuttjes koken.

Bron

Uit de Appetito, maar wel iets aangepast.

Serveertip

Serveer met witte rijst of naanbrood, garneer met de koriander en geniet ervan.
TIP: Maak wat meer, want de volgende dag is hij nog lekkerder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten