Meest brillante brownies ever!!

  • Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2009
  • Meest brillante brownies ever!!

    Meest brillante brownies ever!!

    Meest brillante brownies ever!!

  • Meest brillante brownies ever!!

    Meest brillante brownies ever!!

    Meest brillante brownies ever!!

Dit zijn gewoon de lekkerste brownies die ik ooit geproefd heb.
Het korstje is nog een beetje krokant en binnenin is ie heerlijk smeuig, je proeft gewoon de chocolade wegsmelten in je mond.
Ik kan niet anders zeggen dan probeer het zelf, dan weet je precies wat ik bedoel.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gr. roomboter
200 gr. pure chocolade, 70% cacoa
50 gr. fijngehakte noten, naar keus
80 gr. gezeefde cacoa
50 gr. gezeefde meel
1 tl. bakpoeder
360 gr. suiker
4 grote eieren
250 ml. creme fraiche
rasp van 1 sinaasappel



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
zorg dat alle ingredienten 1 uur van tevoren op kamer tempratuur komen. Oven aanzetten op 180 gr.

Bereidingswijze

Hak de chocolade in kleine stukjes en snijd de boter in blokjes. Zet een ijzeren schaal bovenop de pan met kokend water en laat de chocolade plus boter hier au bain marie in smelten. Zeef ondertussen de cacoa en meel in een kom en voeg hier de bakpoeder noten en suiker aan toe. Als de chocolade & boter gesmolten zijn haal je de schaal van het vuur en roer je beetje bij beetje de 2 mengsel door elkaar heen. Vevolgens voeg je de eieren toe en roert ook deze erdoorheen tot het een mooi en smeuig chocolade mengsel vormt.
Schenk het mengsel nu in een bak blik en zet het voor 25 minuten in de oven. Meng tijdens het bakken de creme fraiche en sinaasappel rasp met elkaar, dit kan je later serveren met de brownies.

Bron

jamieoliver.com

Serveertip

Het lekkerste vind ik het om de brownie warm te serveren, er een flinke dot van de creme fraiche op te doen en het dan op te eten als het nog warm en vers is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten