Aspergesoep

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pond witte asperges
2 bouillonblokken
wat bloem en boter
een klein kopje room
wat peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de topjes van de asperges af ( ± 3 cm ) en bewaar ze.
Breek de stengels in stukken.

Bereidingswijze

Zet de stengels in een liter water, waaraan de bouillonblokken zijn toegevoegd, op en laat ze gedurende een uur koken. Giet daarna het geheel af door een zeef en vang het kookvocht op in een tweede pan, waarin u 2 à 3 eetlepels bloem en evenveel boter heeft gemengd. Voeg het vocht al roerend - met name in het begin met kleine scheutjes - toe ( bij klonteren pakt u de staafmixer ). Doe de aspergetoppen erbij en kook gedurende 6 minuten. Dan komt de room ( of koffiemelk ) erbij en een snuif gemalen peper.

Bron

Eigen recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten