Rauw gebakken aardappelen speciaal

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2009
  • Rauw gebakken aardappelen speciaal

    Rauw gebakken aardappelen speciaal

    Rauw gebakken aardappelen speciaal

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3/4 kg. aardappelen
100 gr. rookspek
20 gr. boter of margarine
1 middelgrote ui
100 gr. geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 364,75 kcal
Koolhydraten 37,40 g
Eiwitten 15,95 g
Vetten 15,85 g

Bereidingswijze

De aardappelen schillen en in dunne plakjes schaven of snijden. Goed droogdeppen met keukenpapier. Het spek in dobbelsteentjes snijden, uitbakken, uit de pan nemen en bewaren. De boter bij het vet smelten, de aardappelplakjes allemaal in de pan leggen en onder af en toe omscheppen in 15 min. gaar en goud bruin bakken. Rauw gebakken aardappelen kleven een beetje aan elkaar. De fijngehakte ui de laatse 5 min. toevoegen. Vlak voor het serveren de geraspte kaas en spekjes toevoegen en het geheel goed maar voorzichtig door elkaar mengen.

Serveertip

Lekker bij andijvie en alle soorten varkensvlees.v

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten