Chili Con Carne
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-01-2009
Ingrediënten 8 personen
1 kilo runderstoofvlees4 uien
2 tenen knoflook
2 theelepels komijnpoeder
4 theelepels chilipoeder
1 kaneelstokje
4 verse spaanse pepers
gedroogde tomaten
4 eetlepels olijfolie
4 blikken tomaten
2 blikken bruine bonen
1 blik kidney bonen
Benodigdheden
KeukenmachineBereidingswijze
Schil de uien en deel ze in 4-en. Schil de knoflook.
Uien en knoflook in keukenmachine fijnhakken. Olie in pan warm laten worden, uien en knoflook zacht laten worden in de pan, niet bruin bakken. Voeg de komijn- en chilipoeder toe. Goed roeren. Runderlappen in keukenmachine tot gehakt draaien en dan toevoegen bij de uien in de pan. Gedroogde tomaten even wellen in water. Zaadjes uit de pepers halen en fijnsnijden. Pepers samen met gedroogde tomaten fijnmalen in keukenmachine. Vervolgens in de pan toevoegen. Kaneelstokje heel in pan gooien en meelaten stoven. Blikjes tomaten toevoegen en 3 `blikjes` water toevoegen. 1,5 uur op vuur laten stoven, vervolgens laatste half uur de uitgelekte bonen toevoegen.
Serveertip
Lekker met vers brood en salade óf rijst
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties