Chili Con Carne

  • Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-01-2009
  • Chili Con Carne

    Chili Con Carne

    Chili Con Carne

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kilo runderstoofvlees
4 uien
2 tenen knoflook
2 theelepels komijnpoeder
4 theelepels chilipoeder
1 kaneelstokje
4 verse spaanse pepers
gedroogde tomaten
4 eetlepels olijfolie
4 blikken tomaten
2 blikken bruine bonen
1 blik kidney bonen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Schil de uien en deel ze in 4-en. Schil de knoflook.
Uien en knoflook in keukenmachine fijnhakken. Olie in pan warm laten worden, uien en knoflook zacht laten worden in de pan, niet bruin bakken. Voeg de komijn- en chilipoeder toe. Goed roeren. Runderlappen in keukenmachine tot gehakt draaien en dan toevoegen bij de uien in de pan. Gedroogde tomaten even wellen in water. Zaadjes uit de pepers halen en fijnsnijden. Pepers samen met gedroogde tomaten fijnmalen in keukenmachine. Vervolgens in de pan toevoegen. Kaneelstokje heel in pan gooien en meelaten stoven. Blikjes tomaten toevoegen en 3 `blikjes` water toevoegen. 1,5 uur op vuur laten stoven, vervolgens laatste half uur de uitgelekte bonen toevoegen.

Serveertip

Lekker met vers brood en salade óf rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten