Vis met boemboe Bali (Ikan Bali)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Heerlijk als hoofd- of bijgerecht met witte rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 ons stevige vis (Victoriabaars of Tilapiafilet)
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 grote lombok (Spaanse peper)
2 stengels sereh (citroengras)
2 plakjes laos (evt. vervangen door 1 th.lepel gemalen laos)
1 stuk santen (kokos"boter" )
scheutje Ketjap Asin
mespunt Ve-tsin
2 flinke eetlepels zonnebloemolie
kopje water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de uien. Snij de lombok in heel dunne ringetjes. 2 plakjes van de laos afsnijden.Vis lichtjes zouten en in, met beetje olie ingevette ovenschaal leggen.
Serehstengels licht pletten (met b.v. deegroller)

Bereidingswijze

Ui en de lombok fruiten in 2 eetlepels olie. Knoflook erdoorheen persen. Als alles goudbruin is kopje water erbij plus de laos en de serehstengels.
Geheel aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Voeg scheutje ketjap toe, mespunt Ve-tsin en neem pan van het vuur. Smelt de santen er in stukjes doorheen; hoeveelheid naar smaak. Begin met een half blok, na proeven evt. iets bijvoegen.
Giet het mengsel (boemboe) over de vis.
Ongeveer 25-30 minuten in voorverwarmde oven op 175gr.
Wanneer de vis klaar is serehstengels en laosstukjes verwijderen.

Bron

familierecept van Oma

Serveertip

Heerlijk gerecht om vantevoren klaar te maken, eventueel zelfs de dag vantevoren; smaken trekken dan door!
Lekker met witte rijst en evt. gado-gado of ander Indisch groentengerecht. Hierbij wat atjar en/of komkommer.

Selamat Makan!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

joyce202 avatar
joyce202

Doorsturen

Home Recepten