Vis met boemboe Bali (Ikan Bali)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-01-2009

Heerlijk als hoofd- of bijgerecht met witte rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 ons stevige vis (Victoriabaars of Tilapiafilet)
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 grote lombok (Spaanse peper)
2 stengels sereh (citroengras)
2 plakjes laos (evt. vervangen door 1 th.lepel gemalen laos)
1 stuk santen (kokos"boter" )
scheutje Ketjap Asin
mespunt Ve-tsin
2 flinke eetlepels zonnebloemolie
kopje water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper de uien. Snij de lombok in heel dunne ringetjes. 2 plakjes van de laos afsnijden.Vis lichtjes zouten en in, met beetje olie ingevette ovenschaal leggen.
Serehstengels licht pletten (met b.v. deegroller)

Bereidingswijze

Ui en de lombok fruiten in 2 eetlepels olie. Knoflook erdoorheen persen. Als alles goudbruin is kopje water erbij plus de laos en de serehstengels.
Geheel aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Voeg scheutje ketjap toe, mespunt Ve-tsin en neem pan van het vuur. Smelt de santen er in stukjes doorheen; hoeveelheid naar smaak. Begin met een half blok, na proeven evt. iets bijvoegen.
Giet het mengsel (boemboe) over de vis.
Ongeveer 25-30 minuten in voorverwarmde oven op 175gr.
Wanneer de vis klaar is serehstengels en laosstukjes verwijderen.

Bron

familierecept van Oma

Serveertip

Heerlijk gerecht om vantevoren klaar te maken, eventueel zelfs de dag vantevoren; smaken trekken dan door!
Lekker met witte rijst en evt. gado-gado of ander Indisch groentengerecht. Hierbij wat atjar en/of komkommer.

Selamat Makan!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mgoosens avatar
mgoosens 27-03-2011

Heerlijk zeg! Ik maak het zonder ve-tsin, dat is ook prima te doen.

ger1958 avatar
ger1958 24-01-2009

Heej Zussie, die 5 sterren heb je echt dubbel en dwars verdiend, het was echt heerlijk !!! tis echt terecht dat het nr 1 staat als populairste hoofdgerecht.

parel62 avatar
parel62 23-01-2009

hoi joyce .....nee die sterretjes zijn niet voor creatie ,die heb je verdiend ....!!omdat het zooooo lekker was .....en ...zal gertje eens eff op zijn nummer zetten ...... had precies gedaan zoals je hebt geschreven ..allleen een beetje meer water toegevoegd ..misschien had ik net het verkeerde kopje ...en ook met gado gado geserveerd en je heerlijke sate saus ...was ook deze keer weer prima gelukt !! groetjes en fijne avond

ger1958 avatar
ger1958 20-01-2009

Heej Parel, die 5 sterren das alleen al voor de creatie hihi

parel62 avatar
parel62 20-01-2009

hhahahahahha ...wat jammie ?.......nog niet geproefd .....?gertje hoe kan jij dan al 5 sterretjes geven ? mmm maar indd lijkt me lekker ...joyce laat je die laos heel ?.. we hebben hier in het dorp weer een toko ,en ben daar zo blij mee lekker alles vers ...en zo knussie mussie alles op een hoop...je waant je dan echt in het buitenland ...maar ook ik ga het proberen ....maar geef je nog geen sterretjes ...hahahha miss laters .... lieve groetjes ...

ger1958 avatar
ger1958 19-01-2009

Jammie !!! deze gaan we natuurlijk weer proberen en neem het mee in mijn kookboek.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten