1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sinaasappelschuimpjes

Sinaasappelschuimpjes

Door: koninginnedag

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-1999

Ingrediënten 4 personen


2 eiwitten - een snufje zout - 50 gr suiker toe - 1 theelepel Grand Marnier - de rasp van 1/2 schoongeboende sinaasappel - 25 gr gezeefde poedersuiker.



-

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop 2 eiwitten met een snufje zout schuimig.
Voeg al kloppend langzaam 50 gr suiker toe en klop het eiwit stijf. Klop er 1 theelepel Grand Marnier en de rasp van 1/2 schoongeboende sinaasappel door. Schep 25 gr gezeefde poedersuiker door het schuim en schep het in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit ongveer 20 torentjes op een ingevet bakblik en laat ze in een op 100 graden C voorverwarmde oven 2 uur drogen.
Laat de schuimpjes afkoelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koninginnedag
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top