Sinaasgebakjes

  • Nederlands, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 20-04-1999

Voor 8 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
8 ronde cakejes - 8 bolletjes pistache-ijs (of een andere smaak naar keuze) - 4 eierdooiers - 1/2 liter sinaasappelsap - 100 gr suiker - 40 gr bloem.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de eierdooiers met de suiker in een pannetje los. Meng alles goed, voeg er beetje bij beetje de bloem aan toe en daarna, al
even voorzichtig, het sinaasappelsap.
Zet dit au bain-marie op het vuur tot een dikke, homogene saus ontstaat en laat die afkoelen. Snijd de 'hoedjes' van de cakejes en leg ze opzij. Hol de cakejes licht uit en zet telkens een cakeje op een dessertbordje of in een kuipje. Vul elke cakeje met een bolletje pistache-ijs en giet er wat sinaasappelsaus over. Versier elk gebakje met geraspte sinaasappelschil en dien de hoedjes met de rest van de saus op.

Serveertip

Je kunt de sinaasappelsaus kan vervangen door een koffie- of cacaosaus: vervang hiervoor het sinaasappelsap door melk en voeg op het laatst een koffielepel gemalen koffie of cacaopoeder aan de saus toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten