1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Door: yguijken

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-01-2009

Ingrediënten 4 personen


1 eetl. vloeibaar bakproduct
1 sjalotje, fijngesnipperd
150 g bloemkool, in kleine roosjes
200 ml kippenbouillon (uit pot of van tablet)
100 ml kookroom
zout en versgemalen peper
50 g ontbijtspek, in kleine blokjes
1 eetl. gehakte bieslook
4 kleine glaasjes


Amuse van bloemkoolroom met spekjes
Amuse van bloemkoolroom met spekjes

Mooi, feestelijk voorgerechtje.

Tips:
Vervang de spekblokjes door Hollandse garnalen (Vismarine).
Vervang de bloemkool door broccoli

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm het bakproduct en fruit de sjalot op lage stand in circa
4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze een paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden.

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes uit, neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Serveertip

Wijnadvies:
De Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of Berg Schaduw.

Bron

Boodschappen Nr. 1 2009



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yguijken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top