Empanadas met morellen
- Internationaal, Tussendoortje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-01-2009
Ingrediënten 35 personen
2 el olie1/4 kop gerookte spek, in plakjes
2 el sjalotjes, fijngesneden
2 el knoflook, fijngesneden
3 tl tijm
1 tl rozemarijn
2 koppen morellen
4 el sherry
2 el zelfrijzend bakmeel
1 1/2 kop slagroom (vloeibaar)
2 el peterselie
Empanadadeeg
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de spek aan. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe. Bak het tot de sjalotjes transparant zijn. Voeg nu de tijm, rozemarijn en de morellen toe. Bak het om en laat het 3 min. sudderen. Doe dan de sherry erbij en verlaag het vuur tot minimum. Kook tot de sherry bijna is ingekookt. Voeg de meel toe en blijf roeren tot het helemaal is opgenomen en ingedikt. Dan de slagroom toevoegen en laat dit ook tot 3/4 inkoken. Haal het dan van het vuur. Voeg nu de peterselie toe en laat het afkoelen.
Rol het deeg uit tot een grote lap van ong. 1/3 cm. dikte. Steek er cirkels uit (10-15 cm. diameter) en schep op elke cirkel 1 of 2 eetlepels van de vulling.
Bevochtig de deegranden met water en vouw de empanadas dubbel. Druk de randen stevig op elkaar en laat de empanadas ong. 15 min. in de koelkast staan. Voor een mooie kleur kun je ze bestrijken met eigeel.
Bak ze 10 min. in een voorverwarmde oven (200 graden C). Verlaag de oventemperatuur tot 180 graden C en bak de empanadas nog 20 tot 30 min.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties