THAÏSE ROERBAKEEND

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2009

Een pittig, maar romig vleesgerecht, gecombineerd met noodles en salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram Amoy Wok Express Singapore Noodles
2 eendenborstfilets met vel; á 350 gram
1 eetlepel sesamolie
2 knoflookteentjes
2 sjalotjes
6 lente-uitjes
2 stengels citroengras
2 limoenen
2 rode pepers
3 eetlepels vissaus (Nam Pla)
3 eetlepels zoete sojasaus
4 eetlepels gehakt korianderblad
4 eetlepels gehakte Thaïse basilicum
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepels sesamzaad
2 dl ongezoete kokosmelk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplanken
scherpe messen
vergiet
keukenpapier
wok
spatel

Voorbereiding

Snijd de eendenborstfilets in repen van 1 cm breed.
Pel en snipper de knoflook en sjalotjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van ca 2 cm lang.
Haal het zachte binnenste deel uit de stengels citroengras en snipper deze zeer fijn.
Was de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Was de limoenen, rasp de schil en pers het sap eruit.

Bereidingswijze

Verhit de wok en roerbak hierin de reepjes eendenborst gedurende 3 minuten op hoog vuur. Neem de reepjes eruit en laat ze in een vergiet, die met keukenpapier bekleed is, goed uitlekken.
Giet een teveel aan uitgebakken vet uit de wok (er zijn 2 eetlepels eendenvet nodig) en schenk er de sesamolie bij.
Roerbak de knoflook, sjalotjes, lente-uitjes en rode peper gedurende 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, vissaus, sojasaus, 2 eetlepels limoensap, limoenschil, citroengras en bruine suiker toe en laat alles 2 minuten flink pruttelen.
Schep er de reepjes eendenborst, sesamzaad, korianderblad en Thaïse basilicum door en laat alles door en door heet worden.
Bereid de Amoy Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bron

Eigen recept

Serveertip

Schep de noodles in 1 grote of 4 kleinere kommen en verdeel daarover de roerbakeend. Geef er apart een zoetzure komkommersalade bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

CleoT avatar
CleoT 13-02-2015

Heerlijk recept, dit ga ik zeker nog eens maken. Bedankt!

Freohr avatar
Freohr 24-12-2014

Heb het gister weer gegeten. Taugé toevoegen kan ik aanraden, omdat de mie (bij mij tenminste) nogal kleverig wordt kun je het met taugé allemaal wat knapperiger maken.

Freohr avatar
Freohr 03-09-2013

Goed recept! Ik snapte helemaal niets van wat ik allemaal proefde, maar het was wel erg lekker!

dancingdutch avatar
dancingdutch 05-01-2013

Nog nooit heb ik eend zo heerlijk gegeten!!!! Dit gaat heel zeker vaker op tafel komen bij ons!!!

naus_marijke avatar
naus_marijke 22-09-2012

Hallo, Dit recept heb ik bij mijn favo`s gezet en ik ga het zeker eens proberen! Bedankt voor het recept! Groetjes, Marijke

mobiel_1332621436 avatar
mobiel_1332621436 10-06-2012

Een waanzinnig lekker recept !!!! Gisteren gegeten en genoten, een heel mooie smaak en een perfecte samenstelling van de ingrediënten.

Karinn1 avatar
Karinn1 08-07-2011

Mijn man is gek op eend. Ik ga het binnenkort maar eens maken. Lijkt me heerlijk.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 25-05-2009

Dit recept ziet er zeer smakelijk uit, ik ga het eens proberen. Bedankt, Margrit

melyhe24 avatar
melyhe24 13-03-2009

ik ga het proberen het ziet er goed uit grt lena

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 12-03-2009

van ineke ik neem dit recept graag mee,lijkt me geweldig.gefeliciteerd met je reis naar azie en heel veel plezier.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten