THAÏSE ROERBAKEEND
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een pittig, maar romig vleesgerecht, gecombineerd met noodles en salade
Ingrediënten 4 personen
300 gram Amoy Wok Express Singapore Noodles2 eendenborstfilets met vel; á 350 gram
1 eetlepel sesamolie
2 knoflookteentjes
2 sjalotjes
6 lente-uitjes
2 stengels citroengras
2 limoenen
2 rode pepers
3 eetlepels vissaus (Nam Pla)
3 eetlepels zoete sojasaus
4 eetlepels gehakt korianderblad
4 eetlepels gehakte Thaïse basilicum
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepels sesamzaad
2 dl ongezoete kokosmelk
Benodigdheden
snijplankenscherpe messen
vergiet
keukenpapier
wok
spatel
Voorbereiding
Snijd de eendenborstfilets in repen van 1 cm breed.
Pel en snipper de knoflook en sjalotjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van ca 2 cm lang.
Haal het zachte binnenste deel uit de stengels citroengras en snipper deze zeer fijn.
Was de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Was de limoenen, rasp de schil en pers het sap eruit.
Bereidingswijze
Verhit de wok en roerbak hierin de reepjes eendenborst gedurende 3 minuten op hoog vuur. Neem de reepjes eruit en laat ze in een vergiet, die met keukenpapier bekleed is, goed uitlekken.
Giet een teveel aan uitgebakken vet uit de wok (er zijn 2 eetlepels eendenvet nodig) en schenk er de sesamolie bij.
Roerbak de knoflook, sjalotjes, lente-uitjes en rode peper gedurende 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, vissaus, sojasaus, 2 eetlepels limoensap, limoenschil, citroengras en bruine suiker toe en laat alles 2 minuten flink pruttelen.
Schep er de reepjes eendenborst, sesamzaad, korianderblad en Thaïse basilicum door en laat alles door en door heet worden.
Bereid de Amoy Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bron
Eigen recept
Serveertip
Schep de noodles in 1 grote of 4 kleinere kommen en verdeel daarover de roerbakeend. Geef er apart een zoetzure komkommersalade bij.