1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Thaise salade
  6. THAÏSE ROERBAKEEND

THAÏSE ROERBAKEEND

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2009

Ingrediënten 4 personen


300 gram Amoy Wok Express Singapore Noodles
2 eendenborstfilets met vel; á 350 gram
1 eetlepel sesamolie
2 knoflookteentjes
2 sjalotjes
6 lente-uitjes
2 stengels citroengras
2 limoenen
2 rode pepers
3 eetlepels vissaus (Nam Pla)
3 eetlepels zoete sojasaus
4 eetlepels gehakt korianderblad
4 eetlepels gehakte Thaïse basilicum
3 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepels sesamzaad
2 dl ongezoete kokosmelk


Verder heb je nodig


Snijplanken
scherpe messen
vergiet
keukenpapier
wok
spatel


Een pittig, maar romig vleesgerecht, gecombineerd met noodles en salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de eendenborstfilets in repen van 1 cm breed.
Pel en snipper de knoflook en sjalotjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine stukken van ca 2 cm lang.
Haal het zachte binnenste deel uit de stengels citroengras en snipper deze zeer fijn.
Was de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd ze fijn.
Was de limoenen, rasp de schil en pers het sap eruit.

Bereidingswijze

Verhit de wok en roerbak hierin de reepjes eendenborst gedurende 3 minuten op hoog vuur. Neem de reepjes eruit en laat ze in een vergiet, die met keukenpapier bekleed is, goed uitlekken.
Giet een teveel aan uitgebakken vet uit de wok (er zijn 2 eetlepels eendenvet nodig) en schenk er de sesamolie bij.
Roerbak de knoflook, sjalotjes, lente-uitjes en rode peper gedurende 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, vissaus, sojasaus, 2 eetlepels limoensap, limoenschil, citroengras en bruine suiker toe en laat alles 2 minuten flink pruttelen.
Schep er de reepjes eendenborst, sesamzaad, korianderblad en Thaïse basilicum door en laat alles door en door heet worden.
Bereid de Amoy Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Schep de noodles in 1 grote of 4 kleinere kommen en verdeel daarover de roerbakeend. Geef er apart een zoetzure komkommersalade bij.

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WinavanDijk


Reacties (38)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WinavanDijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top