1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: antpe

  • Duits,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-01-2009

Ingrediënten


500 gr. aardappelen
2 eieren
2 el. zure room
zout en peper
olie


Reibekuchen
Reibekuchen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het mengsel moet snel worden verwerkt, zet dus alles klaar zodar u meteen kunt bakken.
Meng de eieren, de zure room met peper en zout. Rasp daarna de geschilde aardappelen.
Druk het vocht er uit en roer het raspsel door het eimengsel. Schep kleine hoopjes in een koekenpan met een flinke laag hete olie en bak er koekjes van. Bak ze snel bruin aan 1 kant, keer ze en temper het vuur. Laat ze verder gaar worden.

Serveertip

VARIATIE; Maak de reibekuchen zoet, bijvoorbeeld met: een flinke schep jam. # een schaaltje gemengde vruchtencompote # een schaaltje tutti frutti # een schaaltje appelmoes # een schaaltje stoofpeertjes.
VARIATIE; Maak de reibekuchen hartig, bijvoorbeeld met # zure room met kleingesneden peterselie en bieslook # stijfgeslagen slagroom, vermengd met geraspte mierikswortel # een schepje zalmmayonaise en dille # een scheutje tomatenketchup, vermengd met een fijngehakt teentje knoflook.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top