Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Reibekuchen

Reibekuchen

Door: antpe

  • Duits,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-01-2009

Ingrediënten


500 gr. aardappelen
2 eieren
2 el. zure room
zout en peper
olie


Reibekuchen
Reibekuchen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het mengsel moet snel worden verwerkt, zet dus alles klaar zodar u meteen kunt bakken.
Meng de eieren, de zure room met peper en zout. Rasp daarna de geschilde aardappelen.
Druk het vocht er uit en roer het raspsel door het eimengsel. Schep kleine hoopjes in een Koekenpan met een flinke laag hete olie en bak er koekjes van. Bak ze snel bruin aan 1 kant, keer ze en temper het vuur. Laat ze verder gaar worden.

Serveertip

VARIATIE; Maak de reibekuchen zoet, bijvoorbeeld met: een flinke schep jam. # een schaaltje gemengde vruchtencompote # een schaaltje tutti frutti # een schaaltje appelmoes # een schaaltje stoofpeertjes.
VARIATIE; Maak de reibekuchen hartig, bijvoorbeeld met # zure room met kleingesneden peterselie en bieslook # stijfgeslagen slagroom, vermengd met geraspte mierikswortel # een schepje zalmmayonaise en dille # een scheutje tomatenketchup, vermengd met een fijngehakt teentje knoflook.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top