1. Home
  2. Recepten
  3. Steak tartaar

Steak tartaar

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-01-2009

Ingrediënten 4 personen


Voor 4 personen
500 gram staartstuk van het rund
Olijfolie extra vierge
Worcestersaus
Dijonmosterd
Paar druppels tabasco
2 eierdooiers
4 theelepels fleur de sel
4 theelepels grofgemalen peper
100 gram kappertjes
100 gram cornichons (kleine zure augurken)
Half bosje peterselie (gewassen)
2 middelgrote banaansjalotten



Tip!
De gevorderden kunnen met twee messen tegelijk hakken. Blijf hakken totdat je mes strepen achterlaat in het vlees. Wanneer je het mes optilt moet er een afdruk achterblijven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Garnituur
Hak de kappertjes grof.
Hak de cornichons grof.
Pluk de peterselieblaadjes en hak deze grof.
Snipper de sjalotten ragfijn.
Leg het garnituur in bergjes bij de tartaar op het bord.

Bereidingswijze

Snijd het staartstuk eerst met een scherp mes in repen.

Snijd de repen vervolgens overdwars in kleine blokjes. Nu kun je beginnen met hakken.


.

Doe het vlees in een mengkom. Breng de tartaar op smaak met de olie, worcestersaus, mosterd, tabasco, dooiers, zout en versgemalen peper. Dit moet je op gevoel doen. Begin met kleine beetjes en proef zo af en toe om te kijken welke smaken je nog moet verhogen. Serveer de tartaat niet te koud, dan komt de smaak beter uit.

Bron

Herman den blijker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjamaria3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjamaria3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top