1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Bloemkool
  5. Bloemkool Ansjovis

Bloemkool Ansjovis

Door: marjamaria3

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2009

Ingrediënten 4 personen


Bloemkool
Blikje ansjovis
Olijfolie
Peper
Pijnboompitten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

• Maak de bloemkool schoon.
• Zet een diepe pan op het vuur met een goeie scheut olijfolie, 4 ansjovisjes en
peper erin.
• Leg de bloemkool (in zijn geheel of in stukjes) op de ansjovis in de pan.
• Zet het vuur laag en doe de deksel erop, laat alles langzaam garen.
• Zet een pannetje op niet te hoog vuur en doe de pijnboompitjes erin.
• Blijf goed door de pitjes roeren zodat ze een bruine kleur krijgen.
• Na drie kwartier is de bloemkool gaar en kan deze van het vuur af.
• Roer de bloemkool rustig met de ansjovis door elkaar tot een gelijke massa.
• De pijnboompitjes op het bord over de bloemkool strooien en het is klaar.

Serveertip

Tip van Herman:
dit gerecht is ijskoud ook heel erg lekker tijdens een warme zomer.

Bron

Herman den blijker



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjamaria3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top