Scampi`s op Han`s eigen wijze

  • Aziatisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-01-2009
  • Scampi`s op Han`s eigen wijze

    Scampi`s op Han`s eigen wijze

    Scampi`s op Han`s eigen wijze

Vrouwen houden ook heel erg van lekker eten.
Daarom geef ik jullie nu het recept van Scampi`s op Han`s eigen wijze.
Ik wilde graag scampi`s op de kaart in mijn restaurantje, maar niet zoals iedereen in knoflook roomsaus. Mijn idee was iets met een Aziatische smaak. Het duurde wel een half jaar van prutsen, rommelen en proberen voordat ik het laatste ingrediënt vond en dit recept vervolmaakt had. Het is nu dan ook perfect!
Dus jongens, wil je je lieve vrouwtje eens lekker verrassen, heb je een nieuw liefje waar je indruk op wil maken, probeer dit recept gewoon een keer. En houd eerst een generale repetitie (het karamelliseren vergt een beetje oefening). Dan gaat het zeker goed.
Met dit recept heb ik het hartje van de liefde van mijn leven veroverd. Toen zij bij ons eerste afspraakje door mijn achterdeur naar binnen liep, liep ik net naar buiten.... We liepen elkaar met rasse schreden voorbij, heel apart.... en in het voorbij lopen verdraaide ik mijn nek zowat ....
Wow dacht ik, that´s The One for me. En mijn scampi´s overtuigden haar dat ik zelfs ik de moeite waard was om te proberen.... Na het eten hebben we vurig gezoend, en dat was niet omdat de scampi´s zo pittig zijn  :-P
Ik ben nog steeds helemaal stapel op mijn Mega Meissie, en zij op mijn Scampi´s  .... (en gelukkig soms ook een beetje op mij) ....
... en we zijn nog steeds So Happy Together !

En nu ik dit recept hier tik denk ik, dat moet ik toch maar weer vaker klaarmaken voor mijn mooie droommeisje, ik ga zometeen scampi´s halen ....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
24 grote rauwe scampi`s zonder hoofd (easy peel; maataanduiding 16-20 of nog grotere garnalen)
½ kopje Sweet chili saus
2 eetlepels oestersaus
8 grote tenen (of liever nog meer) knoflook
flinke scheut gembersiroop
4 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok en hoog vuur plus eventueel een houten spatel

Bereidingswijze

Voorbereiding
Pel de scampi`s en gooi ze even in warm water. Wanneer je ze roerbakt zal de pan minder hitte verliezen en dat is heel belangrijk om te karameliseren.
Doe de chili saus en de oestersaus samen in een kom die groot genoeg is om alle ingrediënten samen te voegen.
Daar pers je de tenen knoflook ook in.Zet nu de wok op een groot vuur en laat deze extreem heet worden !
Dep de scampi`s droog en schep ze even door de saus.
Wanneer de wok bijna roodgloeiend ziet gooi je de olie erin, en meteen daarna de scampi`s met het mengsel. Goed doorheen roeren met een lange houten spatel, want dit spettert lekker.
Pas ook op dat de haren niet van je arm schroeien, door het spatten krijg je lekker spectaculaire vlammen (zorg dat ze dit ziet, hiermee kun je lekker stoer doen indruk maken).
Na één minuutje blus je met de gembersiroop. Een goeie scheut erin is voldoende.
Goed blijven roeren tot de saus donkerder wordt en natuurlijk ook geregeld proeven.
Wanneer je ziet en proeft dat het sausje karameliseert (dik en stroperig wordt), de pan van het vuur en de scampi`s direct opdienen. Niet te donker laten worden dus, dan verbrand het. En wanneer het sausje licht van kleur blijft is de pan niet meer heet genoeg.
Dit wokken hoeft niet meer dan 2 minuten te duren!
Wordt de saus niet donker genoeg, schep de scampi`s eruit en roer de saus even door op een hoog vuur tot deze donker wordt. Komt het toch nog goed. Laat de scampi`s dus niet te lang garen. Ze worden hierdoor taai, dat doen ze al in teveel restaurants en dat is eeuwige zonde.

Bron

Eigen

Serveertip

Dit is erg lekker met een frisse salade en wat versgenseden frieten. In plaats van mayonaise op je frieten kun je deze ook lekker in het sausje dopen. Maak daarom van tevoren de borden mooi op met salade, waar je de scampi`s op serveert.

Laat niet de vrouw waar je indruk op wil maken de afwas doen, dan is alles voor niets geweest. Zeker met dit gerecht dat zo lekker in de pan kleeft.

Succes en smakelijk eten!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Mar06 avatar
Mar06 04-05-2014

Super lekker. Dank je wel!

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 19-01-2012

Dat wordt dan komend weekend. Lijkt me heerlijk en ook nog eens leuk. Op die foto zit er meer vuur in de pan dan eronder, is dat de bedoeling?

Corina1982 avatar
Corina1982 23-11-2011

lijke me lekker hoor ben een gamba fan grt corina

zusvanwim avatar
zusvanwim 06-07-2009

Had dit recept al langer geleden in mijn kook boek gezet! Heb het vanavond gemaakt...SUPER! Moest wel mijn heftige wokpit wat zachter zetten ging te snel maar was er op tijd bij....... We hebben het met pasta en zeekraal gegeten! Supercombie! Groetjes,Joke

tisjken1 avatar
tisjken1 23-06-2009

hé,hello,zeg eindelijk heb ik eens een echt gekarameliseerde scampi``s recept gevonden, dank je ga het zeker maken laat nog iets weten.Je verhaal erbij is supper groetjes Anita

iggy1 avatar
iggy1 09-06-2009

Ja hallo,wat moet ik nog zeggen,na zoveel reacties en zo vaak gebookmarked te zijn.Dit moet wel lekker zijn!!Groetjes Irene.

picanto avatar
picanto 14-04-2009

Spectaculair om klaar te maken en heerlijk om te eten. Geweldig recept, bedankt.

wallie5 avatar
wallie5 02-03-2009

Van wallie5 op 02-03-2009 Lijkt me erg goed, ik hou erg van werken met de wok,ga het zeker proberen.

pieter40 avatar
pieter40 01-03-2009

Lijkt me heerlijk.Ga uitproberen of het mijn knetterhete garnalen evenaart !!

onsrichke avatar
onsrichke 01-03-2009

dit is een goed en lekker recept ik neem het mee en zet het op de kaart bedankt. ik laat het die mannen maken want die hebben nog te veel haar op de armen gr ons richke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten