Varkenshaasje met spek, tagliatelli en bloemkool

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-01-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g varkenshaasje
1 bloemkool
peper en zout
paprikapoeder
nootmuskaat
boter

Voor de tagliatelli:

2 sjalotten
200 g witte tagliatelli
scheutje olijfolie
100 g spekblokjes
1 teentje knoflook
2 dl room
3 dl vleesbouillon
wat maïzena

Voor de garnituur:

geconcaseerde tomaat
enkele blaadjes basilucum
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Reinig de bloemkool en kook de roosjes knappend gaar in licht gezouten water, giet af en koel onmiddellijk af.

Kook de tagliatelli beet gaar ( al denté ) in licht gezouten water waaraan een geutje olijfolie werd toegevoegd.

Bereidingswijze

Stoof de fijngesneden sjalotten en de spekblokjes in licht gebruinde boter, voeg nu ook de geperste look en de room en de vleesbouillon toe en laat even inkoken, de saus lichtjes binden met maïzena.

Voeg de tagliatelli toe en roer met een vork want met een houten lepel maak je alles stuk.

Warm de tagliatelli in de saus goed op en breng op smaak met peterselie, bieslook, basilicum en peper.

Bak de varkenshaasjes rosé en kruid met peper en zout.

Stoof de bloemkool in een weinig boter en kruid met peper, zout, nootmuskaat en zachte paprika.

Serveertip

Stoof de fijngesneden sjalotten en de spekblokjes in licht gebruinde boter, voeg nu ook de geperste look en de room en de vleesbouillon toe en laat even inkoken, de saus lichtjes binden met maïzena.

Voeg de tagliatelli toe en roer met een vork want met een houten lepel maak je alles stuk.

Warm de tagliatelli in de saus goed op en breng op smaak met peterselie, bieslook, basilicum en peper.

Bak de varkenshaasjes rosé en kruid met peper en zout.

Stoof de bloemkool in een weinig boter en kruid met peper, zout, nootmuskaat en zachte paprika.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten