VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 15-01-2009
Smullen van deze heerlijke, gezonde en snel te bereiden ovenschotel
En nog even dit: wat ontzettend leuk is: Heeryn heeft dit recept op you tube gezet bij: Tania kookt (account heefirst), wat ik ontzettend leuk vind en waarvoor ik haar dank zeg. Dank je wel Tania!!!!!!
Ingrediënten 3 personen
250 gram kabeljauwfilet / evt. wat meer250 gram magere spekblokjes
of de spekblokjes van de aldi (die zijn er super voor)
3 middelgrote uien
700 gram aardappelschijfjes (van Celavita)
125 ml. slagroom of kookroom (room culinair light is er perfect voor!)
bloempotje verse bieslook (+/- 25 gr)
zakje viskruiden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 719,28 kcal |
Koolhydraten | 50,22 g |
Eiwitten | 34,05 g |
Vetten | 41,10 g |
Benodigdheden
koekenpan; ovenschaal van 2 literVoorbereiding
oven voorverwarmen op 175 graden c. (gasoven stand 3
Bereidingswijze
Bak in een koekenpan de spekblokjes zachtjes uit (niet te donker, anders verbranden ze in de oven!). Pel de uien en snijd ze in dunne ringen, Bieslook wassen en met een schaar fijnknippen. Kabelkauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten met boter. Leg in de ovenschaal de helft van de aardappel schijfjes, helft van de uienringen, helft van de spekblokjes en de helft van de bieslook. Hierbovenop de kabeljauw stukken verdelen en bestrooien met de viskruiden. Het geheel afdekken met de rest van de aardappel schijfjes, uienringen, spekblokjes en bieslook. Slagroom of kookroom / room culinair, erover schenken. De ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en in ca. 30 min. gaar en bruin laten worden.
Bron
goochems/cooking/corner.nl
Serveertip
Serveer er een frisse salade als groente bij.
TIP - Kookroom is minder vet dan slagroom en dus beter voor de lijn ; room culinair light , heb ik zelf gebruikt en die is heerlijk.
Laatste reacties
Wel erg late reactie van mij. Ik zie het nu pas. Dank je wel voor je reactie en fijn om te lezen dat het goed gesmaakt heeft
Goedemorgen! Ik heb een paar weken geleden gesmuld van uw kabeljauw recept met spekblokjes. Mijn moeder komt elke dinsdagavond eten met haar vriend (al sinds ik het huis uit ben), en ik probeer dan altijd even iets leuks op tafel te zetten. Mijn moeder heeft een lactose-intolerantie, het moet een beetje gezond zijn, niet teveel vlees, geen melk kaas of boter (behalve dan de speciale lactose-vrije varianten), kortom steeds weer een uitdaging haha. Ik heb foto’s geplaatst bij uw recept. De schaal ging schoon op, heerlijk gegeten, voor herhaling vatbaar! Groetjes Christien
Zal dit binnenkort eens op tafel zetten. Het recept ziet er heerlijk en eenvoudig uit. Prima voor een drukke zaterdag. Groetjes, Tania
Deze neem ik van je mee Ruth. Lekker en gemakkelijk vooral met al die logees die ik steeds over de vloer heb. Bedankt, Petra