VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-01-2009
  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

  • VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

    VERRUKKELIJKE KABELJAUW SCHOTEL MET SPEKJES

Smullen van deze heerlijke, gezonde en snel te bereiden ovenschotel
En nog even dit: wat ontzettend leuk is: Heeryn heeft dit recept op you tube gezet bij: Tania kookt (account heefirst), wat ik ontzettend leuk vind en waarvoor ik haar dank zeg. Dank je wel Tania!!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
250 gram kabeljauwfilet / evt. wat meer
250 gram magere spekblokjes
of de spekblokjes van de aldi (die zijn er super voor)
3 middelgrote uien
700 gram aardappelschijfjes (van Celavita)
125 ml. slagroom of kookroom (room culinair light is er perfect voor!)
bloempotje verse bieslook (+/- 25 gr)
zakje viskruiden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 719,28 kcal
Koolhydraten 50,22 g
Eiwitten 34,05 g
Vetten 41,10 g
Benodigdheden
koekenpan; ovenschaal van 2 liter

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 175 graden c. (gasoven stand 3

Bereidingswijze

Bak in een koekenpan de spekblokjes zachtjes uit (niet te donker, anders verbranden ze in de oven!). Pel de uien en snijd ze in dunne ringen, Bieslook wassen en met een schaar fijnknippen. Kabelkauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten met boter. Leg in de ovenschaal de helft van de aardappel schijfjes, helft van de uienringen, helft van de spekblokjes en de helft van de bieslook. Hierbovenop de kabeljauw stukken verdelen en bestrooien met de viskruiden. Het geheel afdekken met de rest van de aardappel schijfjes, uienringen, spekblokjes en bieslook. Slagroom of kookroom / room culinair, erover schenken. De ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen en in ca. 30 min. gaar en bruin laten worden.

Bron

goochems/cooking/corner.nl

Serveertip

Serveer er een frisse salade als groente bij.
TIP - Kookroom is minder vet dan slagroom en dus beter voor de lijn ; room culinair light , heb ik zelf gebruikt en die is heerlijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-08-2018

Wel erg late reactie van mij. Ik zie het nu pas. Dank je wel voor je reactie en fijn om te lezen dat het goed gesmaakt heeft

ruthbrock avatar
ruthbrock 05-04-2018

Goedemorgen! Ik heb een paar weken geleden gesmuld van uw kabeljauw recept met spekblokjes. Mijn moeder komt elke dinsdagavond eten met haar vriend (al sinds ik het huis uit ben), en ik probeer dan altijd even iets leuks op tafel te zetten. Mijn moeder heeft een lactose-intolerantie, het moet een beetje gezond zijn, niet teveel vlees, geen melk kaas of boter (behalve dan de speciale lactose-vrije varianten), kortom steeds weer een uitdaging haha. Ik heb foto’s geplaatst bij uw recept. De schaal ging schoon op, heerlijk gegeten, voor herhaling vatbaar! Groetjes Christien

heeryn avatar
heeryn 21-01-2009

Zal dit binnenkort eens op tafel zetten. Het recept ziet er heerlijk en eenvoudig uit. Prima voor een drukke zaterdag. Groetjes, Tania

pwiggers avatar
pwiggers 20-01-2009

Deze neem ik van je mee Ruth. Lekker en gemakkelijk vooral met al die logees die ik steeds over de vloer heb. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten