
1 kop Bechamelsaus
1/2 kop mayonaise
1 kop gekookte en geprakt krabvlees
1 middelgrote rijpe avocado
1 tl citroensap
2 blaadjes gelatine of 3 tl poedergelatine
1 kop creme fraiche
3 el water
3 el sherry
paar druppels tabasco
zout, peper
Het ultime liefdesgerecht volgens de Chileense schrijfster in haar boek: "Aphrodite".
Roer de bechamel en de mayonaise door elkaar. Los de gelatine goed op in kokend water met sherry. Giet dit (gezeefd) onder goed roeren bij de saus. Verdeel deze in 2 delen. Voeg aan 1 deel zout, peper, citroensap en tabasco aangemaakte krab toe.
Voeg bij het andere deel de gprake avocado met creme fraiche, peper, zout en citroensap toe.
Bestrijk de bodem en de zijkanten van een bakvorm met wat olijfolie in, schep de krabmousse er in en strijk het goed glad met een lepel. Schep er voorzichtig de avocadomousse overheen en smeer die goed uit zodater geen lucht meer tussen zit. Zet de mousse 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Haal hem daarna uit de vorm en dien hem op gegarneerd met slablaadjes en citroenschijfjes.
Http://www.isabelallende.com/aphrodite_frame.htm
kirsten_be 15-01-2009
:-))
professoroud 15-01-2009
Hallo Kirsten, wat ziet dit er prachtig uit! En dan ook nog van één van mijn lievelingsschrijfsters. Ik neem het mee hoor en ga ook nog even op haar website kijken. Dank je wel. Groetjes, Jos