1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Chileense keuken
  5. CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)

CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)

Door: kirsten_be

  • Chileens, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2009

Ingrediënten 2 personen


1 kop Bechamelsaus
1/2 kop mayonaise
1 kop gekookte en geprakt krabvlees
1 middelgrote rijpe avocado
1 tl citroensap
2 blaadjes gelatine of 3 tl poedergelatine
1 kop creme fraiche
3 el water
3 el sherry
paar druppels tabasco
zout, peper


CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)
CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)
CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)
CRAB + AVOCADO MOUSSE (Isabel Allende)

Het ultime liefdesgerecht volgens de Chileense schrijfster in haar boek: "Aphrodite".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de bechamel en de mayonaise door elkaar. Los de gelatine goed op in kokend water met sherry. Giet dit (gezeefd) onder goed roeren bij de saus. Verdeel deze in 2 delen. Voeg aan 1 deel zout, peper, citroensap en tabasco aangemaakte krab toe.

Voeg bij het andere deel de gprake avocado met creme fraiche, peper, zout en citroensap toe.

Bestrijk de bodem en de zijkanten van een bakvorm met wat olijfolie in, schep de krabmousse er in en strijk het goed glad met een lepel. Schep er voorzichtig de avocadomousse overheen en smeer die goed uit zodater geen lucht meer tussen zit. Zet de mousse 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Serveertip

Haal hem daarna uit de vorm en dien hem op gegarneerd met slablaadjes en citroenschijfjes.

Bron

Http://www.isabelallende.com/aphrodite_frame.htm



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top