Hollandse kaas pannekoeken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2009

Gewoon lekkere Kaas pannekoeken. Dit recept is voor 4 grote eters.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram bloem
- 1 liter melk
- 4 eieren
- flinke scheut zonnebloemolie
- zout
- geraspte / of in plakken kaas
- twee eetlepels custard
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, kom. koekenpan

Voorbereiding

Rasp de kaas of snijd plakken. Leg ook alle andere benodigdheden klaar.

Bereidingswijze

Doe de eieren in een kom. En klop ze samen met het zout.
Mix dan daardoor het bloem en de melk. Op het laatst mix je de zonnebloemolie er door. Om mooie gele pannenkoeken te krijgen mix je ook de custard erdoor. Doe een beetje zonnebloemolie in een koeken pan.Neem een opscheplepel en schep in een koekenpan een beetje van het pannenkoekenmengsel. Doe direct een handje kaas erover, en doe nog een lepel pannenkoeken mengsel er bij. Draai de pannenkoek om als de onderkant licht bruin wordt, en de boven kant nog net een beetje nat is. Als beiden kanten bruin zijn, zijn ze goed om op te eten.

Serveertip

Je kan ze ook zonder kaas maken en dan op je bord er suiker of jam op doen. Ook kan je de kaas vervangen door rozijnen of door appel of ananas. Wat ook heel lekker is is ham en kaas, of spek en kaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten