1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Hollandse pannenkoeken
  5. Hollandse kaas pannekoeken

Hollandse kaas pannekoeken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2009

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram bloem
- 1 liter melk
- 4 eieren
- flinke scheut zonnebloemolie
- zout
- geraspte / of in plakken kaas
- twee eetlepels custard


Verder heb je nodig


Mixer, kom. koekenpan


Hollandse kaas pannekoeken
Hollandse kaas pannekoeken

Gewoon lekkere Kaas pannekoeken. Dit recept is voor 4 grote eters.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de kaas of snijd plakken. Leg ook alle andere benodigdheden klaar.

Bereidingswijze

Doe de eieren in een kom. En klop ze samen met het zout.
Mix dan daardoor het bloem en de melk. Op het laatst mix je de zonnebloemolie er door. Om mooie gele pannenkoeken te krijgen mix je ook de custard erdoor. Doe een beetje zonnebloemolie in een koeken pan.Neem een opscheplepel en schep in een koekenpan een beetje van het pannenkoekenmengsel. Doe direct een handje kaas erover, en doe nog een lepel pannenkoeken mengsel er bij. Draai de pannenkoek om als de onderkant licht bruin wordt, en de boven kant nog net een beetje nat is. Als beiden kanten bruin zijn, zijn ze goed om op te eten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je kan ze ook zonder kaas maken en dan op je bord er suiker of jam op doen. Ook kan je de kaas vervangen door rozijnen of door appel of ananas. Wat ook heel lekker is is ham en kaas, of spek en kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chocoladefreak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chocoladefreak
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top