Honingcake
- Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 15-01-2009
Ingrediënten
4 eiwitten (stijfgeklopt)4 eigelen
120 gr boter
250 gr honing
400 gr bloem
1/2 theelepel gember
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels bakpoeder
Benodigdheden
CakevormBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop in een kom gedurende 10 minuten de eigelen met de boter stevig op. Voeg al roerend de honing toe. Zeef de bloem, het bakpoeder en de kruiden boven dit mengsel en zet goed door elkaar. Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake gedurende ongeveer 1 uur op 160 graden.
Laat de cake nog 10 minuten in de oven afkoelen. Laat de honingcake ook buiten de oven nog verder afkoelen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties