Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2009
  • Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

    Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

    Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

  • Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

    Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

    Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

  • Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

    Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

    Sissend Rundvlees met Lente-ui en Zwartebonensaus

Zwarteboontjessaus is zo lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
zeezout en zwarte peper uit de molen
200 gr langkorrelige of basmatirijst
1 lendestuk of biefstuk van 230 gr
een stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim
2 tenen knoflook
1/2 verse, rode Spaanse peper
2 lente-uien
een bosje verse koriander
2 el sesamolie
arachideolie
2 el zwartebonensaus
2 limoenen
1 ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breng een pan gezouten water aan de kook, strooi de rijst erin en kook die volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de rijst in een zeef uitlekken, spoel hem onder de koude kraan af en zet hem in de koelkast om verder af te koelen en op te drogen.
Verwijder eventuele vetrandjes van het vlees en snijd het vlees in reepjes ter grootte van een vinger.
Schil de gember en pel de tenen knoflook en snijd ze beide in dunne plakjes.
Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes.
Verwijder de uiteinden van de lente-uien en snijd de uitjes vervolgens in dunne plakjes. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.
Doe gember, knoflook, peper, lente-ui, koriandersteeltjes en reepjes vlees in een grote kom.
Voeg de sesamolie toe en hussel goed.

Bereidingswijze

Zet een wok of grote koekenpan op hoog vuur, giet er wanneer hij goed heet is, een flinke scheut arachideolie in en beweeg de pan even heen en weer.
Doe alle gesneden ingrediënten uit de kom in de pan.
Schud even flink met de pan om alles snel te husselen.
Roerbak dit alles 2 minuten en houd het zaakje constant in beweging, zodat het niet aanbrandt.
Doe de zwartebonensaus erbij en roer er 1 eetlepel van de sojasaus en het sap van een halve limoen door.
Blijf husselen.
Proef en voeg zout en peper naar smaak toe, en een beetje extra sojasaus.
Haal de pan van het vuur, schep alles in een kom en dek het af met aluminiumfolie.
Veeg de pan snel schoon met een prop keukenpapier en zet hem weer op het vuur.
Giet er een scheutje arachideolie in en beweeg even heen en weer op het vuur.
Breek een ei in de pan en doe er een el sojasaus bij - het ei is razendsnel gaar, dus je moet blijven roeren. Doe als het ei gestold is de koude rijst erbij en schraap de randen en de bodem van de wok daarbij goed schoon.
Blijf het mengsel omscheppentot de rijst goed heet is, proef en breng op smaak met een beetje sojasaus.

Bron

Jamie`s Kookrevolutie

Serveertip

Verdeel de rijst over twee kommen of borden.
Schep het vlees met de zwartebonensaus op de rijst en strooi er de korianderblaadjes over.
Serveer er partjes limoen bij.

Laatste reacties

cora42 avatar
cora42 10-07-2012

Mijn dochter heeft dit voor ons gemaakt, ze heeft het kookboek voor haar verjaardag gekregen. Het was erg lekker en we gaan het nog eens vaker eten. Groet, Cora

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten