Bananenbrood met walnoten
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-01-2009
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor tot 170º. Pureer de bananen met de keukenmachine en besprenkel met citroen.
2.Roer de boter en de suiker in een deegkom romig.
3.Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel erboven en meng dit door de botermassa. Roer de bananenpuree erdoor. 4.Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg.
5.Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak het bananenbrood af in de oven in 1 ½ uur. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
Bron
AH kookschrift
Laatste reacties
Heel mooi recept, nu al een paar keer gebakken en ook een paar met ander fruit en of noten zoals peren met pecannoten of banaan met amandelen en een paar keer zonder rozijnen omdat er sommigen zijn die geen rozijnen lusten.
Potverdorie.............wat is dit lekker!! Super recept!
ik ga deze zeker ook uitproberen, dank je wel groetjes anita
Ik ben dol op bananen, kaneel en walnoten. Dus samen moet dat toch wel lekker worden lijkt me. Ik ga het proberen en neem je recept dus mee. Bedankt.