Bananenbrood met walnoten

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2009
  • Bananenbrood met walnoten

    Bananenbrood met walnoten

    Bananenbrood met walnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ei
3 grote bananen
1/2 citroen, sap van
100 g rozijnen
220 g zelfrijzend bakmeel
4 g zout
1/2 tl kaneel
120 g walnoten
180 g basterdsuiker
180 g zachte boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor tot 170º. Pureer de bananen met de keukenmachine en besprenkel met citroen.

2.Roer de boter en de suiker in een deegkom romig.

3.Zeef het zelfrijzend bakmeel, het zout en de kaneel erboven en meng dit door de botermassa. Roer de bananenpuree erdoor. 4.Klop het ei los en roer dit samen met de walnoten en de rozijnen door het deeg.

5.Beboter een cakevorm en schep de vulling erin. Bak het bananenbrood af in de oven in 1 ½ uur. Controleer of het brood gaar is door een cocktailprikker erin te steken. Als deze er schoon uitkomt is het brood gaar. Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.

Bron

AH kookschrift

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Harrie_Buis avatar
Harrie_Buis 21-04-2014

Heel mooi recept, nu al een paar keer gebakken en ook een paar met ander fruit en of noten zoals peren met pecannoten of banaan met amandelen en een paar keer zonder rozijnen omdat er sommigen zijn die geen rozijnen lusten.

maartjee78 avatar
maartjee78 26-05-2009

Potverdorie.............wat is dit lekker!! Super recept!

anita4 avatar
anita4 16-01-2009

ik ga deze zeker ook uitproberen, dank je wel groetjes anita

carolientje61 avatar
carolientje61 15-01-2009

Ik ben dol op bananen, kaneel en walnoten. Dus samen moet dat toch wel lekker worden lijkt me. Ik ga het proberen en neem je recept dus mee. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten