
1 pakje bladerdeeg
1 kop rozijnen
1 el vanille extract
1 kop blokjes geschilde appel
1/3 kop bruine suiker
1/2 tl kaneelpoeder
1 ei, geklopt
Vanille empanada`s
Meng de rozijnen met de vanille extract met 2 el water en verhit dit op een zacht vuurtje. Laat het afkoelen. Doe er dan de appelstukjes, bruine suiker en de kaneelpoeder bij. Roer het om alles te doordrenken.
Op elk plakje bladerdeeg iets van de vulling doen en bestrijk de randjes met ei. Vouw het nu dicht zodat er driehoekjes ontstaan. Evt. met een vork aandrukken. Bestrijk nu ook wat ei bovenop de empanada. Prik 2 a 3 kleine gaatjes met een cocktailprikker in het deeg, zodat de damp ontsnapt bij het bakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de empanada`s op bakpapier in de oven en bak 15 tot 20 min. Laat ze dan afkoelen.