Babi Panggang saus Surabaya

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-01-2009


Voor deze saus wordt geen Hoi-sinsaus gebruikt,maar taotjo(zwarte soja-bonen saus)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
x 3eetl olie
x 2 eetl gefruite uitjes
x ½ theel trassi
x 3 theel jahé
x 1 theel ketumbar
x 2 royale eetl. taotjo
x 1 klei blikje tomatenpuree ? tom.ketchup
x 3 eetl kecap manis
x 1eet maizena oplossen met koud water
xzout + suiker naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer de eerste 9 ingrediénten goed door elkaar,leng mengsel aan met ½
liter water.Bind de saus met een eetl.in koud water aangemaakte maizena.

Bron

kok uit een restaurant uit Surabaya

Serveertip

Je kunt serveren met sayur lodeh en seroendeng,maar eet het wel apart,want babi panggang is een volledige maaltijd opgedient met witte rijst en/of krupuk en sambal

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-01-2009

De saus hoort bij de babi pangang en neem ik natuurlijk ook mee. Lekkerrrrrrrr! Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten