Babi Panggang saus Surabaya
- Indonesisch, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 14-01-2009
Voor deze saus wordt geen Hoi-sinsaus gebruikt,maar taotjo(zwarte soja-bonen saus)
Ingrediënten 4 personen
x 3eetl oliex 2 eetl gefruite uitjes
x ½ theel trassi
x 3 theel jahé
x 1 theel ketumbar
x 2 royale eetl. taotjo
x 1 klei blikje tomatenpuree ? tom.ketchup
x 3 eetl kecap manis
x 1eet maizena oplossen met koud water
xzout + suiker naar smaak
Bereidingswijze
Roer de eerste 9 ingrediénten goed door elkaar,leng mengsel aan met ½
liter water.Bind de saus met een eetl.in koud water aangemaakte maizena.
Bron
kok uit een restaurant uit Surabaya
Serveertip
Je kunt serveren met sayur lodeh en seroendeng,maar eet het wel apart,want babi panggang is een volledige maaltijd opgedient met witte rijst en/of krupuk en sambal
Laatste reacties
De saus hoort bij de babi pangang en neem ik natuurlijk ook mee. Lekkerrrrrrrr! Bedankt, Petra