Oosterse pasta

  • Aziatisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-01-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g Mie
24 Grote scampi`s
3 dL kokosmelk
1 eL Rode currypasta
1 Ui
3 eL Maïsolie
1 L Vissaus
2 dL rijstazijn
1 cm Verse gember
Wat verse koriander
Peper(cayenne)
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Pel de scampi`s, snij ze op de rugkant open van kop tot staart en verwijder het zwarte darmkanaal. Pel en snipper de ui, schil en rasp de gember.
* Fruit de ui in 1 kL olie, doe er de gember en currypasta bij, roerbak tot de aroma`s vrijkomen. Voeg er de vissaus, kokosmelk en rijstazijn aan toe, roer goed om en laat 3 minuten sudderen tegen de kook.
* Kook de pasta gaar volgens de verpakking, bak de scampi`s kort op een hevig vuur in de rest van de olie, kruid met peper en zout. Ver-deel de pasta over diepe borden, lepel er de saus over, leg er de scampi`s op en werk af met gehakte koriander

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten