Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: lapaulina

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2009

Ingrediënten 8 personen


200 gram boter(kamertemperatuur)
200 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
beetje zout
theelepel citroenrasp(potje)
4 eieren
400 gram cakemeel
1 dl melk
200 gram rozijnen(gewassen)
100 gram sukade
100 gram bigarreaux
boter en wat bloem voor de vorm
poedersuiker


Verder heb je nodig


Mixer
zeef
tulbandvorm


Erg lekker en niet moeilijk,ik heb hem met kerst gemaakt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden.
Klop de boter,suiker,vanillesuiker,zout en citroenrasp met de Mixer tot een luchtig mengsel.Klop er een voor een de eieren door.
Zeef het cakemeel en spatel het er in porties met de melk door.Schep er de rozijnen door,de sucade en de bigarreaux.

Bereidingswijze

Bestrijk de vorm met boter en bestuif met meel.
Schep het beslag in de vorm.
Zet in het midden van de oven.
Na 20 minuten de oven terugschakelen naar 160 graden en nog 1 uur bakken.Controleer met een prikker of hij gaar is.Laat 5 minuten buiten de oven rusten,stort hem dan om verder af te koelen.
Bestrooi met de poedersuiker.

Bron

Blad boodschappen 1995



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lapaulina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top