zalm uit de oven

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Ik vind dit een toprecept!Maar ja,ik ben dan ook dol op zalm en op pasta...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
pak spaghetti
1 bakje champignons
pak bladspinazie
2 dl kookroom,room culinair,slankroom of blue band finesse
4 zalmfilets(ik neem meestal gewoon uit de diepvries)ontdooid
handje pijnboompitjes
1 eetlepel groene pesto
2 eetlepels honing
beetje paneermeel
olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 839,16 kcal
Koolhydraten 103,19 g
Eiwitten 50,02 g
Vetten 23,57 g
Benodigdheden
ovenschaal
bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed de schaal met bakpapier.

Bereidingswijze

Leg de zalm in de schaal.Besmeer met de pesto en bestrooi met paneermeel.
Zet de zalm in de oven gedurende 20 minuten.
Kook ondertussen de spaghetti.Verwarm de spinazie volgens het pak.Roerbak in de olie de champignons en voeg deze met de room toe aan de spinazie.Meng er de uitgelekte spaghetti ook doorheen.Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat pesto.
Garneer de zalm als hij uit de oven komt met een dun laagje honing en geroosterde pijnboompitjes.

Bron

Zomerboek sonja Bakker

Serveertip

Lekker met een beetje parmezaanse kaas.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lapaulina avatar

Doorsturen

Home Recepten