zalm uit de oven

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2009

Ik vind dit een toprecept!Maar ja,ik ben dan ook dol op zalm en op pasta...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
pak spaghetti
1 bakje champignons
pak bladspinazie
2 dl kookroom,room culinair,slankroom of blue band finesse
4 zalmfilets(ik neem meestal gewoon uit de diepvries)ontdooid
handje pijnboompitjes
1 eetlepel groene pesto
2 eetlepels honing
beetje paneermeel
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed de schaal met bakpapier.

Bereidingswijze

Leg de zalm in de schaal.Besmeer met de pesto en bestrooi met paneermeel.
Zet de zalm in de oven gedurende 20 minuten.
Kook ondertussen de spaghetti.Verwarm de spinazie volgens het pak.Roerbak in de olie de champignons en voeg deze met de room toe aan de spinazie.Meng er de uitgelekte spaghetti ook doorheen.Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat pesto.
Garneer de zalm als hij uit de oven komt met een dun laagje honing en geroosterde pijnboompitjes.

Bron

Zomerboek sonja Bakker

Serveertip

Lekker met een beetje parmezaanse kaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rondeel avatar
rondeel 13-08-2013

Wat een fijn recept! We hebben gesmuld. Dank!

heksje3 avatar
heksje3 25-03-2009

dit lijkt mij helemaal geweldig en dit probeer ik het weekend uit dank je wel.willy

heeryn avatar
heeryn 13-01-2009

Dit is heerlijk. Ik bereid de pasta met zalm bijna hetzelfde. Als extra ingredient gebruik ik grote gebakken garnalen die ik overlangs doorgesneden door de pasta voeg. De pijnboompitjes blijven bij onze gerechten achterwege ivm een allergie bij een van de gezinsleden. Het dun laagje honing over de zalm wanneer hij uit de oven komt neem ik als tip heel graag over en probeer ik snel eens uit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten