zalm uit de oven
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ik vind dit een toprecept!Maar ja,ik ben dan ook dol op zalm en op pasta...
Ingrediënten 4 recipe.people
pak spaghetti1 bakje champignons
pak bladspinazie
2 dl kookroom,room culinair,slankroom of blue band finesse
4 zalmfilets(ik neem meestal gewoon uit de diepvries)ontdooid
handje pijnboompitjes
1 eetlepel groene pesto
2 eetlepels honing
beetje paneermeel
olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 839,16 kcal |
Koolhydraten | 103,19 g |
Eiwitten | 50,02 g |
Vetten | 23,57 g |
Benodigdheden
ovenschaalbakpapier
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed de schaal met bakpapier.
Bereidingswijze
Leg de zalm in de schaal.Besmeer met de pesto en bestrooi met paneermeel.
Zet de zalm in de oven gedurende 20 minuten.
Kook ondertussen de spaghetti.Verwarm de spinazie volgens het pak.Roerbak in de olie de champignons en voeg deze met de room toe aan de spinazie.Meng er de uitgelekte spaghetti ook doorheen.Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat pesto.
Garneer de zalm als hij uit de oven komt met een dun laagje honing en geroosterde pijnboompitjes.
Bron
Zomerboek sonja Bakker
Serveertip
Lekker met een beetje parmezaanse kaas.