Pak spaghetti
1 bakje champignons
pak bladspinazie
2 dl kookroom,room culinair,slankroom of blue band finesse
4 zalmfilets(ik neem meestal gewoon uit de diepvries)ontdooid
handje pijnboompitjes
1 eetlepel groene pesto
2 eetlepels honing
beetje paneermeel
olijfolie
Ovenschaal
bakpapier
Ik vind dit een toprecept!Maar ja,ik ben dan ook dol op zalm en op pasta...
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed de schaal met bakpapier.
Leg de zalm in de schaal.Besmeer met de pesto en bestrooi met paneermeel.
Zet de zalm in de oven gedurende 20 minuten.
Kook ondertussen de spaghetti.Verwarm de spinazie volgens het pak.Roerbak in de olie de champignons en voeg deze met de room toe aan de spinazie.Meng er de uitgelekte spaghetti ook doorheen.Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat pesto.
Garneer de zalm als hij uit de oven komt met een dun laagje honing en geroosterde pijnboompitjes.
Lekker met een beetje parmezaanse kaas.
Zomerboek sonja Bakker
rondeel 13-08-2013
Wat een fijn recept! We hebben gesmuld. Dank!
heksje3 25-03-2009
dit lijkt mij helemaal geweldig en dit probeer ik het weekend uit dank je wel.willy
heeryn 13-01-2009
Dit is heerlijk. Ik bereid de pasta met zalm bijna hetzelfde. Als extra ingredient gebruik ik grote gebakken garnalen die ik overlangs doorgesneden door de pasta voeg. De pijnboompitjes blijven bij onze gerechten achterwege ivm een allergie bij een van de gezinsleden. Het dun laagje honing over de zalm wanneer hij uit de oven komt neem ik als tip heel graag over en probeer ik snel eens uit.