Helado de Coco (Cocosijs)

  • Spaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2009
  • Helado de Coco (Cocosijs)

    Helado de Coco (Cocosijs)

    Helado de Coco (Cocosijs)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eidooiers
200 gr. suiker
1 el maicena
1 el cocos extract
500 gr. geraspte cocos
200 gr. vloeibare slagroom
3 eiwitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de slagroom met de suiker en de geraspte cocos warm op een matig vuur. Los de maicena op in een beetje koude melk en voeg het toe aan de slagroom die aan het koken is. Kook nog 1 min. en voeg dan de licht geklopte eidooiers toe. Haal van het vuur af en roer het heel goed door. Doe de pan nu weer op het vuur en haal het van het vuur af voordat het gaat koken.

Laat het afkoelen, voeg de cocos extract toe. Nu de eiwitten stijfkloppen. Dit door het mengsel roeren. Nu in de vriezer doen tot het hard is geworden.

Laatste reacties

henwen avatar
henwen 27-02-2010

Wij hebben het recept gemaakt, maar de verhoudingen kloppen helemaal niet en wij vermoeden dat er geen geraspte cocos in moet, maar zanten, ofwel zo`n cocosblok dat smelt. Het orginele Spaanse recept is met cocosmelk en zanten, zagen we later via google.

marrianne74 avatar
marrianne74 03-08-2009

kan het zijn dat je maïzena (meel van mais) bedoelt in je recept?

lunafairy avatar
lunafairy 18-01-2009

Meegenomen. Bedankt!

monica053 avatar
monica053 14-01-2009

Halllo,mijn man is gek op kokos.en ijs.Dus deze gaat in mijn kookboek.Groetjes monica

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten