Gebakken geitenkaas met aubergine, tomaatjes & couscous

  • Mediterraan, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2009

Ik ben altijd in mijn nopjes met sterke smaken, en het liefst gooi ik -al dan niet culinair verantwoord- er een paar samen in een gerecht.
Geitenkaas en truffelolie kan ik niet genoeg eten, en met wat aubergine, olijven, cherrytomaatjes en couscous vormt het voor mij een ideale maaltijd.
Als we dan toch bezig zijn, schuw ik ook niet voor een extra kick van knoflook en chilipoeder :-p

Deel dit recept

Ingrediënten
2 zachte geitenkaasjes
1 ei, losgeklopt
truffelolie
1/2 aubergine, in halve schijfjes
8 cherrytomaatjes
10 groene olijven
1 teen knoflook, fijngehakt of geperst
1 tl chilipoeder (eventueel)
1 tl paprikapoeder
fijngehakte peterselie naar smaak
couscous
tuinkruidenbouillon
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bekleed een ovenschaal/bakblik/bakplaat met bakpapier. Leg hier de geitenkaasjes op, en bestrijk deze met losgeklopt ei. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Bereidingswijze

Zetde geitenkaasjes ongeveer 10 minuten in de oven.
Wel de couscous in tuinkruidenbouillon, en voeg een scheutje olijfolie toe.

Bak op hoog vuur de aubergine gaar, en voeg tegen het einde het teentje knoflook toe.
Bestrooi met 1 tl chilipoeder en 2 tl paprikapoeder en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Haal de pan van het vuur, en roer de kerstomaatjes door de aubergine.

Verdeel wat couscous op een diep bord, schep de olijven erdoor en schep hierop de groente. Bestrooi met peterselie.
Leg de geitenkaas op het gerecht, besprenkel met truffelolie, en maal nog wat peper en zout over het geheel.

Bron

eigen recept

Serveertip

Drink er een robuuste rode wijn bij, en serveer eventueel met een handje dadels.

Laatste reacties

theske avatar
theske 26-01-2009

Lijkt me zalig!

_infinity_ avatar
_infinity_ 13-01-2009

benieuwd naar de smaak van truffelolie op geitenkaas... de rest zit alvast goed, ik ga het proberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten