Kippannetje met rijst

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Kipfilets
50g Gedroogde ham in reepjes
1 Sjalot
1 Teentje knoflook
100 g Doperwtjes (diepvries)
2 Kopjes rijst
2 1/2 dL Kippenbouillon
1 Flesje pils
2 eL Olijfolie
1 kL Koreanderolie
Peper
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn. Kruid de kipfilet en bak deze in de wok rondom aan in de olie, zet even aan de kant. Roerbak in dezelfde wok de sjalot en knoflook 1 minuut. Doe er de hamreepjes bij en roerbak 1 minuut.
* Voeg er de rijst aan toe en roerbak tot de rijst glazig is, blus met het bier en giet er net zoveel bouillon bij tot alles net onder staat. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
* Leg er de kipfilet bij, giet eventueel er wat bouillon bij en laat nog 5 minuten sudderen, tot de rijst en kip gaar zijn. Voeg er de erwtjes aan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Schep voorzichtig om en laat goed doorwarmen. Werk af met korianderolie en serveer.

Serveertip

Zo maakt u korianderolie::
Blancheer 50 g verse koriander en 50 g verse spinazieblaadjes 1 mi-nuut in gezouten water, giet af en pureer met de staafmixer. Leng aan met olie (liefst druivenpitolie) tot een dikke vloeibare groene olie. Deze olie kunt u in een goed gesloten pot, donker en koel (maar niet in de koelkast) vrij lange tijd bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten