Zuurkool met appel, aardappel en koriander

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Zuurkool met appel, aardappel en koriander

    Zuurkool met appel, aardappel en koriander

    Zuurkool met appel, aardappel en koriander

Een zacht frisse wintermaaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Bakje verse zuurkool
3-4 vastkokende aardappels
2 middelgrote uien
2 Granny Smith appels
klein bosje koriander
1 klein blikje tomatenpuree
Scheutje witte wijn
1 rookworst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Appelboor
Pan met dikke bodem

Voorbereiding

Boen de aardappels schoon en snij deze (dus met schil) in stukken.
Boor het klokhuis met behulp van een appelboor uit de appel en snij de appel in stukjes.
Maak de uien schoon en snij deze in stukjes
Spoel de zuurkool goed en knijp deze uit.

Bereidingswijze

In een pan met dikke bodem wat boter en olie doen en daarin de uien glazig laten worden. Voeg dan de blokjes aardappel toe en bak deze mee tot ze licht kleuren.
Voeg vervolgens de stukjes appel en de zuurkool toe en meng goed.
Op smaak brengen met zout en peper en dan de wijn toevoegen.
Laat dit alles zo`n 30 minuten zachtjes stoven.

Verwarm de worst in warm water en snij deze aan niet te grote stukken.
Bak de stukken worst in een koekenpan met wat boter krokant en voeg dan de tomatenpuree met twee eetlepels water toe. Even goed omroeren en pan van de warmtebron halen.

Bron

geïnspireerd op een recpt van eten en genieten.

Serveertip

Schep het zuurkoolmengsel op het midden van de borden en garneer deze met stukjes worst, giet er eventueel nog wat van de saus overheen.
Bestrooi het geheel met wat fijngeknipte koriander.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sophie1215 avatar
sophie1215

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten