Bananenbrood (Peru)

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2009
  • Bananenbrood (Peru)

    Bananenbrood (Peru)

    Bananenbrood (Peru)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote rijpe bananen
1 ei
1 eetlepel vloeibare honing
50 gram zachte boter + wat extra
75 gram suiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels yoghurt
snufje zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een grote cakevorm in met een beetje boter of bekleed hem met bakpapier.

Prak de bananen. Klop de eieren los en roer ze door de bananen. Roer de honing erdoor.

Roer de boter met de suiker in een andere kom romig.
Meng het bananenmengsel door het botermengsel.

Zeef het meel met het zout. Roer door. Voeg weer een derde van het meel toe en nog 1 eetlepel yoghurt. Voeg dan de rest van het meel en de yoghurt toe.

Giet het mengsel in de vorm.
Variatie: meng wat gehakte dadels, walnoten, chocolade of geraspte citrusschil er door.

Bak 50-60 minuten. Steek een breinaald of een prikker in het brood. Deze moet er schoon uitkomen. Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten