1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees

Stoofvlees

Door: noa1965

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2009

Ingrediënten


Kilo stoofvlees
500 gr sjalotten
5 teentjes knoflook
peper & zout
bloem
3 à 4 takjes tijm
stevige rode wijn
boter & olijfolie
bakje kastanje champignons


Stoofvlees
Stoofvlees

Rundergebraad, rijk aan smaak

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees in grove stukken snijden
droog deppen
peper, zout en bloem mengen en het vlees er doorheen halen zodat het vlees goed bedekt is

Bereidingswijze

Boter & olijfolie in een braadpan goed op temperatuur brengen
5 tot 7 stukken vlees per keer goed aanbraden, ong 3 min. per kant
Vlees op een bord leggen en sjalotjes in braadvet doen....
niet schudden; dan koelt de boter af.
Sjalotjes bruin braden/karameliseren
Knoflook erbij doen, vlees & nat erbij doen
3/4 fles rode wijn erbij gieten
Tijm, peper & zout toevoegen
Als het vocht kookt even laten doorkoken, daarna op laag vuur een uurtje of 2, 3 sudderen.
In het laatste half uurtje de kastanjechampignons (heel laten) en evt. nog wat wijn

Serveertip

Heerlijk met yorkshire pudding, geroosterde aardappelen en winter groentjes

Bron

Engelse kok Ainsley Harriot



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noa1965
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top