1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Groentefrietjes

Groentefrietjes

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2009

Ingrediënten 2 personen


375 g aardappels, geboend
2 grote wortels, gehalveerd
2 pastinaken
2 el plantaardige olie
1 blikje tonijn in water(100 g)
1 el mayonaise
1el yoghurt
1 tl tomatenpuree
paprikapoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aardappels, wortels en pastinaak in de lengte doormidden in kleine stukjes van gelijke grootte. Kook ze 5 minuten in een pan met kokend water om ze iets zachter te maken. Giet de groenten goed af en leg ze in een braadslee. Voeg de olie toe en schud de groenten voorzichtig door elkaar. Bak ze 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Laat de tonijn uitlekken. Doe de tonijn in een kom met de mayonaise, de yoghurt en de tomatenpuree. Vermeng alle ingrediƫnten goed. Schep het tonijnmengsel in 2 schaaltjes en zet deze op 2 borden. Leg de friet rond de kommetjes en strooi er eventueel wat paprikapoeder over.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top