cocq au vin in slow cooker
- Frans,
- > 120 min.
- Geplaatst op 11-01-2009
erg smakelijk en weinig calorieen
Ingrediënten 4 personen
4 Kippepoten (zonder vel) of 1 pond kipfilet in stukkenBouquet grof gesneden (1/2 winterpeen, 1/4 knolselderij, 1 ui, 1 kleine prei, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook)
1 bakje champignons
tijm, peper en zout
½ liter rode wijn
1/2 liter kippebouillon
Benodigdheden
pan, slow cookerVoorbereiding
bouquet (groenten) in dobbelstenen snijden
kip vel verwijderen of kipfilet in stukken snijden
champignons in vieren snijden
Bereidingswijze
groenten licht aanzetten in beetje olijfolie, uit de pan nemen
champignons bakken
kip bakken
in deze pan ook de wijn verwarmen
kippebouillon verwarmen
alles overdoen in slow cooker, hoeveelheid vocht eventueel aanvullen met kippebouillon
6 uur op low
hoeveelheid vocht is veel, laatste 45 minuten laten inkoken
Bron
beetje van dit en een beetje van dat....
Serveertip
lekker met haricots verts of sperciebonen met spekjes
puree van restant knolselderij en aardappel
na het eten bleef er behoorlijk wat saus over, dit heb ik gepureerd en ingevroren als basis een volgend kiprecept!
Laatste reacties
Dit neem ik mee naar mijn kookboek, ga ik eens proberen. Bedankt voor dit recept. Groetjes, Louise