cocq au vin in slow cooker

  • Frans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2009

erg smakelijk en weinig calorieen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Kippepoten (zonder vel) of 1 pond kipfilet in stukken
Bouquet grof gesneden (1/2 winterpeen, 1/4 knolselderij, 1 ui, 1 kleine prei, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook)
1 bakje champignons
tijm, peper en zout
½ liter rode wijn
1/2 liter kippebouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, slow cooker

Voorbereiding

bouquet (groenten) in dobbelstenen snijden
kip vel verwijderen of kipfilet in stukken snijden
champignons in vieren snijden

Bereidingswijze

groenten licht aanzetten in beetje olijfolie, uit de pan nemen
champignons bakken
kip bakken
in deze pan ook de wijn verwarmen
kippebouillon verwarmen

alles overdoen in slow cooker, hoeveelheid vocht eventueel aanvullen met kippebouillon
6 uur op low
hoeveelheid vocht is veel, laatste 45 minuten laten inkoken

Bron

beetje van dit en een beetje van dat....

Serveertip

lekker met haricots verts of sperciebonen met spekjes
puree van restant knolselderij en aardappel

na het eten bleef er behoorlijk wat saus over, dit heb ik gepureerd en ingevroren als basis een volgend kiprecept!

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 11-01-2009

Dit neem ik mee naar mijn kookboek, ga ik eens proberen. Bedankt voor dit recept. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten