Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Anatto-olie (Z. Amerikaans)

Anatto-olie (Z. Amerikaans)

Door: kirsten_be

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2009

Ingrediënten


Voor 2,5 dl:

2,5 dl plantaardige olie of varkensreuzel
60 g anattozaden


Verder heb je nodig


Anatto is een zaadje dat de rode kleurstof geeft. In het kruidenboek van MIKMAK staat er wat over geschreven: http://www.smulweb.nl/146854/artikel/KRUIDENBOEK-VAN-MIKMAK-ANATTO

Anatto-olie (Z. Amerikaans)
Anatto-olie (Z. Amerikaans)
Anatto-olie (Z. Amerikaans)
Anatto-olie (Z. Amerikaans)

Deze olie heet ook wel achiote in het Spaans. De olie geeft een oranjerode gloed aan gerechten en er zijn mensen die zeggen dat ze er ook een heel subtiel smaakje aan geeft. Paprikapoeder, zo of vermengd met wat olijfolie of saffraanpoeder, vormt een prima vervanger als er geen anattozaad te krijgen is. Zorg dat de zaden niet te donker worden, want dan wordt de olie bitter.

Het is in Nederland te verkrijgen bij de Peperbol op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam en je kunt ook via de website bestellen:
http://www.peperbol.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pannetje bij matige warmte. Doe de anattozaden erin, temper de warmtebron tot laag en laat het onder af en toe roeren 4 tot 5 minuten bakken tot de olie een rode gloed heeft. Laat de olie helemaal afkoelen en zeef hem dan in een schone fles of pot. Bewaar deze in de koelkast.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kirsten_be
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top