1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Rode bietensoep

Rode bietensoep

Door: heeryn

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2009

Ingrediënten 6 personen


500 gr. gekookte rode bieten
1 ltr. Runderbouillon
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
Keukenroom


Verder heb je nodig


Staafmixer

Rode bietensoep
Rode bietensoep

Ik had toevallig nog rode bieten liggen. Een keer in een week rode bieten als groenten eten is genoeg dus dan maar in de soep ermee!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het uitje snipperen en in de soeppan aanbakken in een lepel olijfolie. Als het uitje glazig wordt de gehakte knoflook erbij doen. Nog even laten doorbakken maar zorg ervoor dat de knoflook niet gaat kleuren. De bouillon erbij voegen. De bietjes schillen en klein snijden. Dit hoeft niet zo zorgvuldig maar het werkt makkelijker met de staafmixer als het niet te grote brokken zijn. Met staafmixer de soep volledig glad maken. Aan de kook brengen en even laten doorkoken. Het vuur uitdoen en als laatste een paar lepels kookroom toevoegen en door de soep mengen zodat de soep mooi rood van kleur wordt.

Serveertip

Bij het serveren van de soep ook nog een beetje room inschenken als versiering.
Wanneer je de bouillon vers maakt met runderpoulet dan de poulet pas na het pureren weer aan de soep toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heeryn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top