1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pancakes met dadels

Pancakes met dadels

Door: 393amber1

  • Internationaal,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2009

Ingrediënten


200 gram bloem;
2 koffielepels bakpoeder;
3 eetlepels poedersuiker;
2 eieren;
60 gram gesmolten roomboter;
260 ml. volle melk;
50 gram ontpitte dadels;
een mespuntje zout.


Pancakes met dadels
Pancakes met dadels

Ik ben gek op pancakes en dit recept is een verrassende variatie op de gewone Amerikaanse pancakes.
Ik schreef al eerder dat pancakes natuurlijk niet Arabisch zijn maar ze zijn in de Marokkaans/Arabische wereld erg populair, vooral bij zo`n heerlijk glas Marokkaanse mintthee.....

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout en vermeng dat met elkaar.

Voeg er de eieren aan toe en mix goed.

Doe er dan beetje bij beetje de gesmolten boter en de volle melk
bij en vermeng alles goed met een garde.

Als het beslag glad is geroerd voeg er dan de in kleine stukjes gesneden ontpitte dadels aan toe en roer die goed door het beslag.

Bedek de kom met het beslag met een theedoek en laat 30 minuten rusten.

Bereidingswijze

Verhit een beetje boter in een koekenpan of nog beter, een pannenkoekenpan en schep er met een juslepel een hoeveelheid beslag in. Verdeel met de onderkant van de juslepel het beslag mooi rond in de pan.
Bak de pancake aan beide kanten mooi goudbruin op een matig heet vuur.(niet te snel want ze branden snel aan).

Dien de pancakes heet op, evt. bestrooid met poedersuiker of besprenkeld met een warm roomboter/honing-mengsel.

Bron

MIJN WEBLOG(klik)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top