Vijgen in prosciutto ham

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
50 gr ongezouten boter
2 el sinaasappelsap
12 salieblaadjes
6 verse vijgen
6 lange plakken prosciutto ham, gehalveerd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter op een laag vuur tot het schuim wegtrekt, dit duurt 10 minuten. Zeef deze boter door een met een theedoek of keukenpapier beklede zeef boven een kom. Roer de sinaasappelsap door de boter.

leg een salieblad op elke halve vijg en wikkel een reep prosciutto erom heen. Werk de randen van de prosciutto weg onder de vijg. Leg de vijgen met de snijkant naar boven op een bakplaat en bestrijk ze met de sinaasappelboter. Leg de bakplaat met de vijgen onder een hete grill, tot de prosciutto een beetje hard wordt. Duur t ongeveer 2 minuten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mar72 avatar
mar72

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten