1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne

Lasagne

Door: leppinkj

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2009

Ingrediënten 4 personen



  • olijfolie om in te bakken
  • 1ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 350 g rundergehakt
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • zout, peper, oregano
  • béchamelsaus
  • parmesaanse kaas


Lasagne
Lasagne

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze


  • ui, wortel en bleekselderij in pan fruiten - 10 min.
  • gehakt erbij er meebakken tot het rul is
  • knoflook erbij
  • glas rode wijn erbij en helemaal laten inkoken!
  • tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor
  • op smaak brengen met peper en zout en oregano
  • 45 min. laten sudderen op heel laag vuur

Béchamelsaus maken.
Ovenschaal ligt invetten en laag saus, laag lasagne vellen.
Herhalen, afsluiten met laag saus en daarover laag béchamelsaus.
Ongeveer 45 min. in oven van 180 °C.
Let op verbranden, evt. afdekken met alufolie

Serveertip

Voor de kaasliefhebber: bestrooien met parmesaanse kaas.

Bron

Italiaans kookboek



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leppinkj
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top